Seyh Saban-I Veli, Dogum Yeri Olan Hanönü'nde Anildi

“29. Uluslararasi Seyh Saban-i Veli ve Kastamonu Evliyalari Anma Haftasi” etkinlikleri kapsaminda Seyh Saban-i Veli, dogdugu yer olan Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen etkinlikte anildi.

Seyh Saban-I Veli, Dogum Yeri Olan Hanönü'nde Anildi
“29. Uluslararasi Seyh Saban-i Veli ve Kastamonu Evliyalari Anma Haftasi” etkinlikleri çerçevesinde dogum yeri olan Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Seyh Saban-i Veli’yi anma etkinligi düzenlendi.

Seyh Saban-i Veli’yi anma haftasi dolayisiyla Hanönü Seyh Saban-i Veli Camisi’nde mevlit okutuldu. Mevlidin ardindan kurban kesildi ve dua edildi.

Hanönü Ilçe Müftüsü Ekrem Yildizhan, dua öncesi konusmasinda, birlik ve beraberlik mesaji verdi.

Hanönü ilçesinin adini aldigi tarihi han meydaninda yapilan programda Hanönü Ilçe Müftüsü Ekrem Yildizhan, Seyh Saban-i Veli hazretlerinin hayatini anlatti.

Hanönü Belediye Baskani Metin Yamali ise, Seyh Saban-i Veli Hazretlerinin dogum yeri olan Hanönü ilçesine gelen vatandaslara tesekkür etti.

Yamali, önümüzdeki yil Seyh Saban-i Veli Hazretlerinin köyü olan Seyh Saban-i Köyünden baslayacak olan etkinliklerin daha zengin ve daha doyurucu olacagini kaydetti.

Program, Kur’an-i Kerim okunmasi, ilahilerin söylemesi, semazen gösterisi ve vatandaslara yapilan ikramlarla sona erdi.

Programa Hanönü Kaymakami Abdulmelih Orhan, Hanönü Belediye Baskani Metin Yamali, Vakif Baskani Mehmet Çiftçi ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA