Mereto Dagi'na Tirmanmak Isteyen Dagcilara Yeni Rota Belirlendi

Batman Valisi Ekrem Canalp, 3 bin rakimli Mereto Dagi’nda yapilan çalismalari yerinde incelemek ve daga tirmanmak isteyen dagcilarin izleyebilecekleri yeni en iyi rotayi belirlemek için Mereto Dagi’na tirmandi.

Mereto Dagi'na Tirmanmak Isteyen Dagcilara Yeni Rota Belirlendi
Yeni açilan yol güzergahinda 4 saatlik yürüyüs yaparak incelemede bulunan Vali Ekrem Canalp, geçen yil Mereto Dagi eteklerine kadar açilan araç yolunun zirvede bulunan Ermeni Surp Astvadzatsin Meryem Ana Kilisesi’ne kadar açilmasi talimatini verdi.

Mereto Dagi’nin zirvesini ziyaret etmek isteyen yaslilarin ve uzun süre yürümekte zorluk çekenlerin de rahat bir sekilde zirveye ulasmalari için yolun zirveye kadar açilacagini belirten Vali Canalp, ayrica zirvede bulunan Ermeni Surp Astvadzatsin Meryem Ana Kilisesi’nin restore edilmesi ve inanç turizmine kazandirilmasi için de Kültür ve Turizm Il Müdürlügü yetkileriyle görüserek çalismalarin hizlandirilmasi talimatini verdi. Vali Canalp, Mereto Dagi’nin muhtesem manzarasiyla bölgede yaz aylarinda bulunmaz bir nimet oldugunu belirterek özellikle yazin sicak aylarinda serinlemek isteyenlerin gelip buralari görmelerini istediklerini ve buralari daha cazip hale getirmek için gerekli olan bütün çalismalari yapacaklarini söyledi.



Vali Canalp’in Mereto tirmanisina Sason Kaymakami Murat Mete, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Murat Madenüs ile ilçedeki bazi kurum müdürleri eslik etti.
Kaynak: İHA