Ortaokul Ögrencilerinden El Emegi Ürünlerinden Bagis

Zonguldak’in Alapli Mollabey Ilk-Ortaokulu tarafindan düzenlenen ve MEB koordinesinde okullara duyurulan “Okullarimiz Iyilikte Yarisiyor Uygulamali Projesi Yarismasi” kapsaminda yardim el emegi ürünlerden olusan sergisi ilgi gördü.

Ortaokul Ögrencilerinden El Emegi Ürünlerinden Bagis
Alapli Mollabey Okul Müdür yardimcisi Emine Güven koordinesinde gerçeklesen, tüm ögretmen, veli ve ögrencilerin destekledigi, el emegi ürünlerinin satisa sunuldugu el emegi ürünler sergilendi. Sergi açilisinda Okul Müdürü Ömer Yavuz ise ”Günümüzde insanlarin birçogunun israf ve tüketime yöneldigi dönemde, Mollabey Ilk-Ortaokulu ailesi olarak tüm ögretmen, ögrenci, velilerimiz ile bu proje araciligiyla bir farkindalik yapmak istedik. Bizim ögrencilerimiz tüketmek yerine üretmeyi tercih ettiler. Iyilik için ögrencilerimiz ve velilerimiz elbirligiyle gazeteden biblolar, sepetler tasarladi, salça kutularindan saksilar yapip kendi elleriyle çiçekler ekti, posetlerden kapi süsleri, eski çoraplari dezenfekte ettikten sonra bez bebek yaptilar, kavanoz kapaklarindan müzik aletleri, ellerinde kalmis ipliklerle çeyizlik ürünler ortaya çikardi. Çöp diye atilan atiklardan sanat eseri çikaran çocuklarimiz ürünlerini savas magduru çocuklara yardim için satisa çikardi. Ilk-Ortaokulu ailesi olarak, insan iyilik üzerine fitrat gelistirdikçe, elimizdekini paylastikça umutlar yeserecek ve tüm dünyada baris olacaktir. Bu Örnek projelere herkesin katki sunmasini bekliyoruz, etkinlikten elde edilen 10.000 TL (on bin) geliri okul adina Gazze yararina bagisliyoruz” ifadelerini kullandi.

Sergi açilisinda Alapli Ilçe Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik ögrencilere imkan verildiginde basarili ve gurur duyulacak isler yapabileceklerini belirterek emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA