Efes-2024 Tatbikatinda ASELSAN Telsizleri Canli Görüntü Aktardi

Milli Savunma Bakani Yasar Güler, Efes-2024 Birlesik, Müsterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiilî Atisli Arazi Tatbikati’ni takip etti. Tatbikat kapsaminda denizde mayin arama ve imha faaliyeti icra edecek birligi görev alanina götüren Atak 5 hücum botundaki su alti taarruz timi personelinin denize atlama görüntüleri canli olarak aktarildi.

Milli Savunma Bakanligi’ndan yapilan yazili açiklamada, "23 Mayis 2024 tarihinde denizde mayin arama ve imha faaliyeti icra edecek birligi görev alanina götüren Atak 5 hücum botundaki su alti taarruz timi personelinin denize atlama görüntüleri botta bulunan ASELSAN EHKET telsizine bagli kamera üzerinden seyir yerinde bulunan yine ASELSAN 9661 telsizine Genis Bant Dalga Sekli Frekans Atlama modu kullanilarak canli olarak basarili bir sekilde aktarildi" denildi.

Tatbikatin 24 Mayis’taki sabah bölümünde de TCG Anadolu Gemisinden sahile yapilan çikarma faaliyetine ZAHA’larla katilan Amfibi Deniz Piyade Unsurlari tarafindan icra edildigi belirtilen açiklamada, "Meskun mahal muharebesine ait görüntüler asker üzerinde bulunan EHKET telsizine bagli kamera üzerinden seyir yerinde bulunan 9661 telsizine Genis Bant Dalga Sekli Frekans Atlamali mod kullanilarak canli bir sekilde basarili olarak aktarildi" ifadelerine yer verildi.

Her iki canli görüntü aktarimi ile Milli Savunma Bakani Yasar Güler’in de bulundugu seyir yerindeki ekranlardan operasyon anlik olarak takip edildi.
Kaynak: İHA