Tarihi Kalenin Surlari Ögrencilerin Rengarenk Uçurtmalariyla Renklendi

Bayburt’ta Müzeler Günü etkinlikleri kapsaminda kültür varliklarini tanitmak amaciyla ilkokul ögrencilerine yönelik tarihi Bayburt Kalesi’nde arkeolojik kazi etkinligi, kalemizi taniyalim gezisi ve uçurtma senligi düzenlendi. Uçurtma senligine ev sahipligi yapan kalenin surlari ise ögrencilerin rengarenk uçurtmalariyla renklendi.

Tarihi Kalenin Surlari Ögrencilerin Rengarenk Uçurtmalariyla Renklendi
Türkiye’nin en büyük üçüncü kalesi unvanina sahip tarihi Bayburt Kalesi’nde uçurtmalarini uçuran 60 ögrenci hem eglendiler, hem de keyifli bir gün geçirdiler.

Il Kültür Turizm ve Müze Müdürlügü is birligiyle gerçeklestirilen etkinlikte, tarihi kalede ögrenciler uçurtma uçurdular. Ilk önce arkeolojik kazi çalismasi yapan ögrenciler, farkli bir deneyime imza atarken, kaleyi gezerek taniyan ögrenciler kültür mirasi olan kaleyi yakindan inceleyebilme imkani buldular. Daha sonra uçurtmalarini ögretmenleri ve Müze Müdürlügü görevlileri gözetiminde uçuran ögrencilerin uçurtma senligi renkli görüntülere sahne olurken, ögrencilerin mutluluklari gözlerinden okundu.

Tarihi kalede ilk defa uçurtma uçurma deneyimi yasayacagini ve çok heyecanli oldugunu belirten Nil Ecrin Eraslan isimli ögrenci, "Tarihi kalede ilk defa uçurtma uçuracagim. Hem çok heyecanliyim, hem de çok mutluyum" dedi.

Güzel bir etkinlikle unutulmaz bir gün yasadigini söyleyen Nisa Selin Pekmezci isimli ögrenci, "Bayburt’un Çinimaçin Kalesi’nde uçurtma uçurtmak hem çok güzeldi, hem de çok zevkliydi. Hem eglendik, hem de yeni bilgiler ögrendik. Bize uçurtma uçurmanin inceliklerini ögretenlere çok tesekkür ederim" diyerek konustu.

Arkadaslariyla birlikte keyifli bir gün geçirdigini ifade eden Yusuf Berkay Bedir isimli bir diger ögrenci ise, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, "Tarihi kalemizde uçurtma uçurduk, arkadaslarimizla birlikte oyunlar oynadik. Eglendik, çok mutlu olduk. Bize bu imkani saglayan herkese çok tesekkür ederim" sözlerini kullandi.

Kültür varliklarini tanitmak amaciyla 60 ögrenciyi uçurtma senliginde bir araya getirdiklerini kaydeden Müze Müdürlügünde görevli Sanat Tarihçisi Demet Eryilmaz, "18 Mayis Müzeler Günü kapsaminda çocuklarimiza kültür varliklarini sevdirmek, tanitmak için Bayburt Kalesi’nde kazi çalismasi ve uçurtma senligi düzenledik. Bugün burada 60 çocugumuza kazi deneyimi yasattik. Uçurtma senligiyle de kalede onlara unutulmaz bir gün yasatmaya çalistik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA