'Sakin Kent' Ardahan'a Yerli Turist Akini

Tarihi ve dogal güzellikleri ile öne çikan ve turizmin yeni rotasi olan Ardahan, yerli ve yabanci turistlere ev sahipligi yapiyor.

'Sakin Kent' Ardahan'a Yerli Turist Akini
Doga turizminin yeni rotasi olan Ardahan’a tur sirketleri araciligiyla kafileler halinde kente gelen ziyaretçiler, Tarihi Ardahan Kalesi, Kura Nehri üzerinden bulunan kanyonlar, Çildir ilçesinde bulunan Seytan Kalesi, Hanak ilçesindeki Kura Nehri Vadisi’nde bulunan Harosman Kanyonu, kayalara oyulan Harosman Magaralari, eski su degirmeni ve dört mevsimin ayni anda yasandigi yaylalara ve tarihi mekanlara ilgi gösteriyor.

Özellikle doga meraklilarinin ilgisini çeken Harosman Magaralari, Ardahan’in gizemli yüzünü kesfetmek isteyenlere ev sahipligi yapiyor. Magaralarin içinde gizlenmis dogal güzellikler ve tarihî izler bulunuyor. Hanak Çayi’nin akis yönünde yer alan bu magaralari ziyaret edenler hem kura vadisinde bulunan kanyonun bulundugu alani dolasti, hem de doga havasini soludu.

Ardahan Il Kültür ve Turizm Müdürlügü öncülügünde yapilan tanitim çalismalari ve düzenlenen etkinlikler sayesinde her yil ziyaretçi sayisi artan Ardahan’a gelenler, kentin farkli bölgelerindeki el degmemis güzellikleri kesfederek fotografliyor.
Kaynak: İHA