AK Parti Rize Il Baskani Hikmet Ayar Görevinden Affini Istedi

AK Parti Rize Il Baskani Hikmet Ayar, görevinden affini istedigini açikladi.

AK Parti Rize Il Baskani Hikmet Ayar Görevinden Affini Istedi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in memleketi Rize’de AK Parti Il Baskani Hikmet Ayar, il baskanliginda gazetecilerle bir araya geldi. Baskan Ayar’in yaptigi açiklamada seçim sonuçlarindaki sonuçlardan ötürü kendilerinin de memnun olmadiklarini ifade etti.

Baskan Ayar, açiklamasinin devaminda kendisinin seçimden önce görevden affini bildirdigini fakat kendisine izin verilmedigini söyledi.

Ayar, seçimlerin son bulmasiyla birlikte görevinden affini istedigini açikladi.

AK Parti Il Baskani Hikmet Ayar, Cumhurbaskanligi ve yerel seçimlerle ilgili olarak yaptigi açiklamasinda tüm Türkiye’de oldugu gibi Rize’de de düsüs yasandigina vurgu yaparak, “31 Mart seçimleri ile ilgili kisa bir degerlendirme yapmak istiyorum. Belediye baskanlik oylarimizda da Il Genel Meclisi oylarimizda da tüm Türkiye’de oldugu gibi bir düsüs vardir. Türkiye genelindeki düsüs ile Rize’deki düsüs ayni oranda olmustur. Seçimlere katilim oraninda da düsüs olmustur. 2019’a göre Türkiye genelinde seçime katilim yüzde 84,61‘den yüzde 78,55’e düserken Rize’de yüzde 83,24’den yüzde 78,73’e düsmüstür. 2019 yilinda 18 belediyeden 14 belediye kazanmisken 31 Mart’ta 13 belediye kazandik. 2019’da kaybettigimiz iki ilçe belediyesini bu sefer kazanirken, daha önce kazandigimiz üç belediyeyi kaybettik. 14 belediyemiz vardi. Simdi de 13 belediyemiz var. Bu 13 Belediyenin sekiz tanesi eski arkadaslarimiz, bes tanesi de yeni isimlerdir. 30 il Genel Meclisi üyeliginden 25 tanesi bizde iken simdi yine 24 üyelik bizde. Bu 24 Il Genel Meclisi üyemizin 15 tanesi yeni isimlerden olusmustur. Il Belediye meclisimizde 31 üyeden 25 tanesi yine bizde. Bu 25 üyenin 11 tanesi eski arkadaslarimizdan olusurken 14 tanesi de yeni arkadaslarimizdan olusmustur. Bütün bu sonuçlarla Rize her yönden Türkiye birincisi olmasina ragmen bu sonuçlar elbette bizi mutlu edecek sonuçlar degildir” ifadelerini kullandi.

Baskan Ayar, seçimlerden önce görevden affini istedigini fakat kendisine izin verilmedigini ve seçimler bitince tekrardan görevden affini istedigini ifade ederek “Milletvekili ve Cumhurbaskanligi seçimini yapmak üzere 1 Mart 2023 tarihinde tekrar AK Parti Rize Il Baskanligi görevine getirildim. 14 Mayis ve 28 Mayis 2023 seçimlerinde sonra Il Baskanligi görevinden ayrilmama izin verilmedi. Kongreleri yapacaksin dediler. Kongreler ertelenince yerel yönetimler seçimini de yapacaksin dediler. Böylece bugünlere geldik. 2 kere sözlü 2 kerede yazili olarak görevden affimi istememe ragmen müsaade alamamistim. Seçim sonuçlarini degerlendirirken de ifade ettigim gibi 31 Mart seçimlerinde hem il genel meclisi oylarinda hem de belediye Baskanligi oylarinda Rize Türkiye birincisi olmasina ragmen kendimizi basarili addetmiyoruz. Dolayisiyla Cumhurbaskanimizin elini rahatlatmak adina bu isi Rize’den baslatalim diyerek Rize Il Baskanligi görevimizden affimizi istedik. Tekrar altini çiziyorum bizi memnun etmese de Rize seçim sonuçlari olarak hâlâ Türkiye birincisidir. Türkiye birincisi olan Rize’nin il baskani olarak görevden affimi isteyerek bu süreci baslatmak istedim. Bu kararim seçim sonuçlarindan bagimsiz olarak alinan bir karardir. Zira yukarida da belirttigim gibi seçim öncesinde bu talebimi 2 kere yazili 2 kere de sözlü belirtmistim. Umarim ve ümit ediyorum ki Genel Merkezimiz bu sefer bu talebimi kabul edecektir. Sadece il Baskanligi görevimden ayriliyorum. Bir nefer olarak, Genel Baskanimiz ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ve Partimin emrinde olmaya her zaman devam edecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA