Bingöl'de 'Sesimin Yankisi' Yarismasinda Dereceye Girenler Belli Oldu

Bingöl’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde düzenlenen ‘Sesimin Yankisi’ yarismasinda dereceye girenler belli oldu. Yarismada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yasadi.

Bingöl'de 'Sesimin Yankisi' Yarismasinda Dereceye Girenler Belli Oldu
Bingöl Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Il Milli Egitim Müdürlügünün destegiyle Gençlik Hizmetleri Birimi’nin koordinesinde “Sesimin Yankisi” yarismasinin ön elemeleri geçtigimiz haftalarda yapilmisti. Bingöl’ün yani sira Elazig, Agri, Hakkari, Diyarbakir gibi çevre illerden de basvurularin yapildigi yarismada 12 kisi finale kaldi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezi’nde gerçeklesen final gecesinde, finalistler sahnede sarkilarini söyledi.

Müzik ögretmenleri Yunus Elhazar, Fatma Polatoglu, Almila Ulusoy ve Bahar Zorlu’nun jüri olarak görev aldigi yarismada iki kategoride dereceye girenler belli oldu.

Iki kategoride dereceye girenler açiklandi

Halk müzigi kategorisinde Hamza Can birinci, Nurullah Dalga ikinci ve Baver Saritag üçüncü oldu. Popüler müzik kategorisinde ise Siyar Bayin birinci, Muhammed Tuma ikinci ve Ramazan Kaya üçüncü oldu. Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserlerin seslendirildigi yarismada, dinleyiciler unutulmaz bir gece yasadi.

Projenin Bingöl’de ilk defa yapildigini belirten Gençlik Hizmetleri Birimi Müdürü Yunus Bulmus, “Havasi, suyu ve insaniyla güzel sehrimizin ilk ses yarismasi olma özelligini tasiyan Sesimin Yankisi ödüllü ses yarismasi yaklasik 3 aydir ugras verdigimiz bir projedir. Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzce hayata geçirilen projemizin paydasi Il Milli Egitim Müdürlügüdür. Projemizin amaci, gençlerimizin birbirleriyle olan iletisim dilini en üst seviyeye tasimak, yeni arkadas ortamiyla müzik alaninda yeni fikirleri ve projelerin devamini saglamak” dedi.

Yarismada dereceye girenlere plaketleri ve ödülleri takdim edildi. Geceye vali yardimcilari, kaymakamlar, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA