Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Önemli Destek

Kiraz yetistiriciliginde görülen en önemli tehlikelerinden biri olan kanadi noktali sirke sinegine karsi Manisa Büyüksehir Belediyesi, Turgutlu’da 8 mahallede elma sirkeli pet sise dagitti. Baskan Çetin Akin, “Bundan sonraki 5 yillik süreç içerisinde de çiftçilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli hasat diliyorum” dedi.

Turgutlu'da Kiraz Üreticisine Önemli Destek
Kirazda verimin ve kalitenin düsmesine neden olan ve üreticilerin korkulu rüyasi haline gelen kanadi noktali sirke sinege karsi, Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü, sirke ile biyoteknik mücadele baslatti. Yürütülen çalisma kapsaminda Turgutlu’da kiraz üretimi yapan Karaköy, Ören, Kabaçinar, Haciisalar, Kuslar, Yunusdere, Kayrak ve Gögedik Mahallelerinde kiraz üreticilerine 6 bin 480 sise elma sirkesi dagitimi yapildi. Haciiasalar Mahallesinde yapilan dagitim törenine Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Turgutlu Ilçe Baskani, Ilçe Tarim Müdürü, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Manisa Büyüksehir Belediyemiz tarafindan kiraz üreticilerimize hibe edilen elma sirkeli pet siselerin dagitimini gerçeklestirdik. Üreticilerimizin mahsullerini daha saglikli ve verimli bir sekilde hasat edebilmeleri için bizler de elimizin tasin altina koyduk. Bu proje sayesinde üreticilerimiz kimyasal kullanmadan meyve bahçelerinde bulunan kanadi noktali sirke sinegiyle mücadele edebilecekler. Bundan sonraki 5 yillik süreç içerisinde de çiftçilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli hasat diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA