Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden Bir Basari Daha

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi THE Asya Üniversite siralamasina girdi.

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden Bir Basari Daha
Dünyanin en saygin uluslararasi üniversite siralama kurulusu Times Higher Education (THE) tarafindan yapilan 2024 Asya Üniversiteleri Siralamasina ilk kez girmeyi basaran Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, siralamaya göre tüm Asya kitasindaki yüksekögretim kurumlari arasinda 601+ bandinda yer almayi basardi.

Türkiye’den 75 üniversite siralamaya girebildi

THE’nin Asya kitasindan 1127 üniversiteyi Arastirma Kalitesi, Endüstri, Uluslararasi Çikti, Arastirma Ortami ve Egitim Ögretim göstergelerine göre degerlendirdigi siralamaya Türkiye’den 75 üniversite girebildi.

Siralamada ilk kez yer alan Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasinda ise ilk 50 içindeki yerini korudu.

Konuyla ilgili açiklama yapan Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin 32 yillik tarihinde ilk kez dünyanin en saygin kurulusu THE’nin Dünya Üniversite Siralamasinda yer almasinin ardindan simdi de ayni kurulusun Asya Üniversite Siralamasina ilk kez girebilmeyi basarmis olmasinin çok önemli bir gelisme oldugunu ve çalismalarin meyvelerini birer birer toplamanin çok mutluluk verici oldugunu kaydetti.

Özellikle son iki yillik süreçte ciddiyet ve kararlilikla yürütülen çalismalarla birçok alana iliskin toplanan verilerin bundan sonraki siralamalarda Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesini daha üst siralara tasiyacagini belirten Rektör Uslu, “Bu kararlilikla arastirma ve gelistirme faaliyetlerimiz hiz kesmeden devam edecek ve inaniyorum ki üniversitemiz dünya siralamalarinda hak ettigi üst siralarda yerini alacaktir.” ifadelerini kullandi.

“Yakin zamanda QS ve ARWU’nun siralamalarinda da yerimizi alacagiz”

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak uluslararasi düzeyde marka degerini artirmaya yönelik çalismalarin sürdügünü ve bu çerçevede üniversitenin bir uluslararasilasma modeli oldugunu belirten Rektör Uslu, “Bundan sonraki süreçlerde de Üniversitemizin QS ve ARWU gibi dünyada prestijli diger kuruluslarin siralamalarinda da yer alma hedeflerimizi en kisa zamanda gerçeklestirecegiz. Bu basarida emegi geçen tüm Üniversitemiz akademisyenlerine ve idari personeline tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA