Izmir'de Sürücülere 'Survivor'i Yasatan Dev Kavsak

Izmir merkezde bulunan ve birçok ilçeye baglanti noktasinda olan Yesildere Köprülü Kavsagi, güzergahi kullanan sürücülere adeta ‘Survivor’u yasatiyor. Her gün binlerce tasitin geçtigi ve onlarca kazanin meydana geldigi kavsakta yasanan karmasa böyle görüntülendi.

Izmir'de Sürücülere 'Survivor'i Yasatan Dev Kavsak
Izmir Konak’ta bulunan ve 2012 yilinda yapimina baslanilarak 2015 yilinda tamamlanan, Türkiye’nin en büyük kavsaklarindan birisi olan 200 metre çapindaki Yesildere Köprülü Kavsagi’ndan her gün binlerce araç geçis yapiyor. Hizmete açildigi tarihten bu yana kentin en islek noktalarindan birisi olan ve Buca, Konak, Bayrakli, Gaziemir gibi ilçelere geçis için kullanilan Yesildere Caddesi üzerindeki kavsak, sürücülerin kabiliyetlerini gösterecegi bir yol haline geldi.

Kavsakta sürekli bir karmasa var

Özellikle sabah saatlerinde ise gidis ve aksam mesai saatleri çikislarinda yogunlugun olustugu, zaman zaman trafikteki sürücüler arasinda tartismalarin meydana geldigi kavsak, kentte yasayan sürücülere arasinda ’Survivor’ macerasi yasatiyor. Kavsaga gelen ve gidecegi güzergaha geçis yapmak isteyen sürücüler, kaza tehlikesiyle karsi karsiya kaliyor. Açildigi tarihten bu yana onlarca kazanin yasandigi ve sürücülerin gün içerisinde kavsakta ilerlemekte zorluk çektigi anlar ise havadan görüntülendi.

“Kabiliyetimize göre geçmeye çalisiyoruz”

Sabah saatlerinde ise gitmekte olan trafikteki sürücülerden Vedat Yunus, “Burada çok tehlikeli bir kavsak yapmislar. Isiklandirma yok, sagdan soldan girenler var ve çok tehlikeli bir yol. Kabiliyetimize göre geçmeye çalisiyoruz. Motorlular, arabalar kaza yapiyor. Tünele girerken kazalar oluyor. Devamli sikinti yasiyoruz. Buraya isiklandirma yapilirsa iyi olacagini düsüyorum” dedi.



“Altgeçit veya isiklandirma yapilabilir”

Ise gitmekte olan ve zaman zaman kaza atlattigini dile getiren Ege Yildirim Can, “Önümüze atliyorlar, kaza yapma riskimizi arttiriyorlar. Genellikle kazalar da oluyor. En sol seritten en sag seride atlayip tünele giriyorlar. En sag seritten en sol seride atlayan bir sürücüden dolayi bende direksiyonu önüne kirarak kaza atlattim” ifadelerini kullandi. Aydin’dan Izmir’e geldiklerini belirten sürücü Murat Balci ise “Insanlar için tabelalarin karmakarisik bir durumda oldugunu görüyoruz. Bir altgeçit veya isiklandirma yapilabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA