Gençlere Farkindalik Bilincini Asilamayi Hedefleyen Akademinin Ilk Konugu Aslihan Koruyan Sabanci Oldu

Topluma örnek olan basarili bireyleri gençlerle bulusturarak farkindalik olusturmayi hedefleyen “Fark Yaratanlar Akademisi”nin ilk etkinliginde ödüllü yazar ve is insani Aslihan Koruyan Sabanci, ögrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylasti ve tavsiyelerde bulundu. Aslihan Koruyan Sabanci basariya giden yolda en önemli faktörün hata yapildiginda pes etmemek oldugunun altini çizdi.

Gençlere Farkindalik Bilincini Asilamayi Hedefleyen Akademinin Ilk Konugu Aslihan Koruyan Sabanci Oldu
Istanbul Aydin Üniversitesi’nin öncülügünde kurulan akademi, topluma örnek olan basarili bireyleri gençlerle bulusturarak farkindalik olusturmayi hedefliyor. Akademinin düzenledigi ilk etkinlikte ödüllü yazar ve is insani Aslihan Koruyan Sabanci, ögrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylasti ve tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, Istanbul Aydin Üniversitesi Florya Kampüsü’nde gerçeklesti.

“Topluma yeni bir bakis açisi ya da bakis asisi verebilmek”

Farkindalik bilincinin gençler vasitasiyla topluma aktarma hedeflerinin oldugunu söyleyen Akademi Baskani Dr. Ögretim Üyesi Murat Adil Salepçioglu, “Özellikle gelecek kusaklara bu farkindalik olusturma bilincinin asilanmasi gerekiyor. Üniversitelerde baslamasi gerektigini düsündügümüz bu farkindalik yaklasimini, bazi etkinliklerle gençler vasitasiyla yaymak yani toplum geneline bunu iletebilmek için çaba sarf edecegiz. Bu ilk etkinligimiz ve bugün de Aslihan Koruyan Sabanci Hanimefendiyi agirliyor olacagiz. Bundan sonraki etkinliklerimiz bu tür yenilikçilik ve farkindalik olusturan liderlerle ve bu konu özelinde gelecek kusaklara bu farkindalik zihniyetini yarinki aydinlik kusaklara iletecek sekilde devam ettirmek istiyoruz. Buradaki temel mesele yenilikçilik zihniyetine ya da topluma yeni bir bakis açisi ya da bakis asisi verebilmek. Dolayisiyla sektörel liderler evet ama burada en önemli olay fark olusturma bilincini tasiyan önderleri, liderleri is insanlarini ögrencilerle bir araya getirmek en ana harekatimiz olacak” dedi.

“Hem anne hem de is insani olarak tavsiyelerde bulunacagim, basari aileden baslar”

Aslihan Koruyan Sabanci ise etkinlik öncesi verdigi röportajda gençlerle paylasacak oldugu deneyimlere ve tavsiyelere degindi. Basariya ulasmak isteyenlere kendi görüslerini aktaran Sabanci söyle konustu:

“Biri üniversite çaginda biri de ortaokulda iki çocugum var. Bu yüzden hem anne olarak hem de is insani olarak tavsiyelerde bulunacagim. Ilk basari aileden baslar. Aileden ögrendiklerimiz, oradan aldigimiz degerler, bizim yapitaslarimiz. Daha sonra okulda karsilastigimiz degerli ögretmenlerimiz, sevgili arkadaslarimizla da harmanlanip büyüyoruz. Okul ortami onlarin büyümeleri, hata yapmalari, kendilerini gelistirmeleri, soru sormak, meraklarini gidermek ve yollarini çizebilmeleri için çok önemli kuruluslar. Alabildiklerini alsinlar, hayat yolculugunda egitim hiçbir zaman bitmiyor. Hobiler edinsinler çünkü hobiler de gelisimlerine katki saglayan çok güzel araçlardir. Bu yolculukta çok fazla destekçi var, özellikle böyle güzel kurumlarda ve akademik ortamlarda. Çünkü buralar dogru bilgilere ulasilan kaynaklar. Her zaman dogru bilgiye dogru kaynaktan ulasmalarini yanlis kaynaklarla vakit kaybetmemelerini, arada ‘ne yapsam’ diye durduklarinda içsesimize, etik degerlerimize ve üst benligimize güvenmeliyiz. Her zaman çok çalismak, motivasyonumuz düstügü zaman hobilerimizle ya da baska bir sekilde kendimizdeki o iç gücü bularak tekrar baslamamiz gerekiyor” seklinde konustu.

“Pes etmemeli, elestirilere pozitif bakmaliyiz”

Özellikle hata yapildiginda pes edilmemesi gerektiginin altini çizen Sabanci sözlerini söyle sonlandirdi:

“Hata yaptiginizda pes etmemeliyiz, bir daha bir daha denemeliyiz. Bebeklikte bile aslinda biz buna alisiyoruz. Çünkü yürümek istedigimizde kaç kere düstügümüzü hatirlayabiliriz. Okul ortamlarinda da sinavda ayni tecrübeyi yasiyoruz. Nerede hata yapmisiz diye görüp düzeltmemiz için firsatlari degerlendirmeliyiz. Aslinda her elestiri kendimizi düzeltmemiz gereken firsatlardir. Elestirileri sahsi ve kisisel olarak almayip ‘demek ki bu sekilde düzeltmemiz gerekiyor’ diye pozitif bakmaliyiz ve bu yolda kendimizi gelistirmeliyiz.”
Kaynak: İHA