EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Siralamasinda Dünyada 301-350 Bandina Yükseldi

Dünyada yüksekögretim kurumlarinin basarilarini degerlendiren en saygin kuruluslardan biri olan Times Higher Education’in (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Siralamasi açiklandi. Siralamada dünya genelinde 301-350 bandina çikan Ege Üniversitesi yükselisini sürdürerek Türkiye devlet üniversiteleri arasinda 8’inci sirada yer aldi.

EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Siralamasinda Dünyada 301-350 Bandina Yükseldi
Ege Üniversitesinin en iyiyi hedefleyerek, güçlü ekosistemi ile bilim ve teknoloji üretmeye devam ettigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Alaninda uluslararasi ölçekte sayginliga sahip olan yüksekögretim derecelendirme kurulusu THE - 2024 Asya Üniversiteleri Siralamasinda tam akredite, ögrenci odakli, arastirma üniversitemiz, önceki yil 501-600 olan dünya siralamasini 301-350 bandina, 21 olan Türkiye siralamasini ise 8’inci siraya çikardi. Güçlü fiziki ve dijital altyapisi ile ögrencilerini küresel standartlarda bilim ve teknoloji öncelikli ekosistemiyle bulusturan üniversitemiz; bir önceki yila göre ulusal ve uluslararasi alanda büyük bir ilerleme gösterdi. Ege Üniversitesinin bu basarisinda nitelikli arastirma ve ögrenme ortami ile sanayi geliri ve patente dayali endüstri göstergeleri etkili oldu. Bu basarilari daha yukarilara tasimak, Cumhuriyetin ikinci asrini Türk bilim yüzyili yapmak için tam bir adanmislik ruhu ile bugüne kadar çalistik, bundan sonra da ayni azim ve kararlilikla çalismaya devam ediyoruz. Bu ve benzer siralamalarda önümüzdeki yillarda daha yüksek siralarda yer bulmayi hedefliyoruz. Ege Üniversitesine Vefa Yili ilan ettigimiz bu yilda, uluslararasi marka degerimizin güçlenmesi için akil ve alin terini akitan tüm mensuplarimiza tesekkür ediyorum” dedi.



“Ögretim, endüstri ve uluslararasi görünüm basliklarinda öne çikti”

2024 THE Asya Üniversiteleri Siralamasinda, üniversiteler arastirma ortami, endüstri (sanayi geliri ve patent), uluslararasi görünüm, arastirma kalitesi ve ögretim (ögrenme ortami) basliklarinda toplam 18 performans göstergesine göre degerlendirildi. Ege Üniversitesi endüstri (sanayi geliri ve patent) basliginda Türkiye devlet üniversiteleri arasinda 6’nci ve ögretim (ögrenme ortami) basliginda Türkiye devlet üniversiteleri arasinda 4’üncü sirayi elde etti.

“EÜ, alan bazinda da yükselisini sürdürdü”

THE 2024 Asya Üniversiteleri Siralamasina göre Ege Üniversitesi, alan siralamalarinda da yükselisini sürdürdü. Ege Üniversitesi, Türkiye devlet üniversiteleri arasinda tarim ve ormancilik, cografya alanlarinda 3’üncü, tip ve dis hekimligi, spor bilimleri ve arkeoloji alanlarinda 4’üncü, muhasebe ve finans, sanat, gösteri sanatlari ve tasarim, psikoloji ve diger saglik alanlarinda 5’inci, kimya mühendisligi, iletisim ve medya çalismalari, tarih, felsefe ve teoloji, diller, edebiyat ve dilbilim, sosyoloji alanlarinda 6’nci, biyolojik bilimler, is yönetimi, kimya, ekonomi ve ekonometri, egitim, matematik ve istatistik, fizik ve astronomi, politika ve uluslararasi çalismalar alanlarinda 7’nci, insaat mühendisligi, bilgisayar bilimi, elektrik ve elektronik mühendisligi, genel mühendislik, jeoloji, çevre, yer ve deniz bilimleri, makine ve uzay mühendisligi alanlarinda 8’inci sirayi elde etti.
Kaynak: İHA