Diyarbakir Final Ögrencileri Egitimde Sinirlari Asti

Dünyanin en önemli fizik laboratuvari olan ve evrenin olusumunu açiklamak için yapilan ‘Big Bang’ deneyi ile herkesin ziyaret etmek istedigi Cern Laboratuvarinda deneyin son durumu hakkinda bilgi alma sansi bulan Diyarbakir Final Okullari ögrencileri, ayni zamanda yapilan diger deney çalismalarini da gözlemledi.

Diyarbakir Final Ögrencileri Egitimde Sinirlari Asti
Panoramik sehir turlari ile farkli kültürleri taniyan ve tarihleri hakkinda bilgi edinen ögrenciler, Lozan-Montrö Antlasmalarinin imzalandigi mekanlari ziyaret etti, Birlesmis Milletler binasina giderek yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Ögrenciler ayrica Cite des Science‘de 3D gösteri ortamina, planatoryuma, kütüphanelere ve yapilmakta olan deney çalismalarina da katildi.

Sen Nehri’nde tekne gezintisi yapan, Eiffel Kulesi’ne çikarak lazer gösterisi izleyen ögrenciler, Disnayland’da da keyifli ve eglenceli zaman geçirdi.

Isviçre-Fransa gezisinde kendilerini gelistirme ve tüm dünya ülkeleri tarafindan yakindan izlenen bilimsel çalismalara katilma sansi bulan ögrenciler, unutamayacaklari bir deneyim yasadi. Program hakkinda konusan Final Okullari Fizik Zümre baskani Erdal Gündüz, "Ögrencilerimiz ile yaptigimiz gezi amaçli bu program sayesinde bilim dünyasinda yapilan çalismalari ve gelinen son noktayi yerinde görme imkani bulduk. Ayrica ögrencilerimiz bu programin sonucunda, Avrupa Nükleer Arastirma Merkezi CERN’ün ürettigi teknolojinin yasantimizdaki yeri ve gelecek için önemini kavradi. Bilimsel yöntem becerilerini gelistiren ögrencilerimizin deneyerek ve yasayarak ögrenme sürecini bu program ile destekledik. Ögrencilerimize hayal kurmanin sinirinin olmadigini fark ettirip basarmak için çok çalismanin önemini hissettirdik. Ayrica programda yapilan kültürel kesifler ile ülkelerin tarihini ve dokusunu yerinde yasayarak ögrendik" dedi.

Kaynak: İHA