Bayrakli, Hidirellez Senligine Hazirlaniyor

Bayrakli Belediyesi, baharin habercisi Hidirellez’i Dogançay’da düzenlenecek senlikle kutlayacak. 5 Mayis’ta gerçeklestirilecek etkinlik; spor müsabakalari, müzikli gösteriler, sovlar ve danslarla renklenecek. Etkinligin finalinde ise saziyla, türküleriyle ünlü sanatçi Tolga Sag sahne alacak.

Birligin, beraberligin simgesi, baharin habercisi Hidirellez, Bayrakli Belediyesi tarafindan Dogançay’da düzenlenecek birbirinden eglenceli etkinliklerle kutlanacak. 5 Mayis’ta Dogançay Mahallesi Meydani’nda gerçeklesecek program kapsaminda 10.30’da stantlar kurulacak. Köylüler ürettikleri organik ürünlerin, köye özgü zeytin, zeytinyagi, bal, gözleme, ayran gibi gida ürünlerinin satisini yapacak. Bayrakli Belediyesi Kadin Kooperatifi üyeleri de el emegi ile ürettikleri taki-tasarim ve aksesuarlarini stantlarda begeniye sunacak. 15.00’da Spor Müdürlügü tarafindan bowling, basketbol ve penalti atislari ile çuval yarismalari düzenlenecek. 18.00’da Belediye Baskani Irfan Önal’in da katilacagi Hidirellez Korteji; tahta bacak, maskot, jonglör, palyaço ve Roman Orkestrasi esliginde yürüyüs yapacak. Temsili olarak dilek agacina dilekler asilacak. Eglenceli atölyelerde çocuklar için yüz boyama, yumurta boyama gibi aktiviteler yer alacak. Bayrakli Belediyesi Halk Oyunlari Roman Ekibi ile Dogançay kursiyerlerinden olusan ögrenciler müzikli gösteri sunacak. 19.00’da ise halk müziginin sevilen sanatçisi Tolga Sag, konserde sanatseverlerle bulusacak. Etkinlikler Hidirellez atesi ile sona erecek.

Bayrakli Belediye Baskani Irfan Önal, “Bereketi, barisi ve umudu simgeleyen Hidirellez coskusunu birlikte yasayalim. Baharin hepimize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde kutlayacagimiz Hidirellez coskusuna ortak olmak için tüm Izmirlileri 5 Mayis Pazar günü Dogançay’daki senligimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA