60 Yildir Bitki Yetistirip Satiyor

Kahramanmaras’ta yasadigi köyde 10 yasinda basladigi bitki saticiligini 70 yasina kadar devam ettiren yasli adam, yüzlerce bitkinin arasinda hayatini geçiriyor.

60 Yildir Bitki Yetistirip Satiyor
Onikisubat ilçesi Çinarpinar Mahallesi’nde dünyaya gelen 70 yasindaki Bilal Demir, hayatini bitkilere adiyor. 10 yasindan beri yüzlerce bitkiyi yetistirip sattigini söyleyen yasli adam, 30 TL’den 3 bin TL’ye kadar bitki çesidi sattigini ve hayatini bitkilerle geçirdigini ifade etti.

Insanlara faydali isler yapmaya çalistigini söyleyen Bilal Demir, “Toplam 200 çesit çiçek var. Kaktüs, kumkat hanimeli, nar, seftali, incir ve nar gibi bitkiler var. Genellikle insanlar fide türü aliyor. Bu ürünleri ben köyden getiriyorum fide çesitlerimiz de var. Domates, biber, yediveren ve Urmu dutu gibi ürünler de var. Durdukça büyür az sulanir. En pahali bitkimiz 3 bin liraya kumkat, 30 liraya da fideler mevcut. Emekliyim yasim 70 oldu köyde dogdum ve 10 yasindan beri bu isi yapiyorum. Her yerden müsterim var çevre illerin yani sira, Türkiye’nin farkli illerinden de müsterilerimiz gelip benden alir gider. Içeri ve disari çiçekleri var 20 çesit kaktüs var. Kim ne isterse onu hazirlayip veririm” dedi.

Kaynak: İHA