3. Karadeniz Aile Hekimligi Kongresi

Türkiye’nin birçok farkli sehrinden 400’e yakin hekim ve akademisyen "3. Karadeniz Aile Hekimligi Kongresi" için Samsun’a geldi.

3. Karadeniz Aile Hekimligi Kongresi
Samsun Üniversitesi Tip Fakültesinin ev sahipligi, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlik Dernegi (TAHUD) Samsun girisimi ve organizasyonu ile Türkiye’nin çesitli sehirlerinden çok sayida hekimin katilimiyla düzenlenen “3. Karadeniz Aile Hekimligi Kongresi” açilis töreni gerçeklestirildi.

Türkiye’nin birçok farkli sehrinden 400’e yakin hekim ve akademisyenin bir araya geldigi kongrede “Aile Hekimligi ve Güncel Tip” ana temasiyla aile hekimligindeki mevcut sartlar ve klinik pratikler ele alinarak iyilestirilmesi gereken hususlara iliskin öneriler gündeme getirilecek. Dört gün sürecek kongrenin ana temasi ise “Aile Hekimligi ve Güncel Tip” olarak belirlendi. Kongrede “Aile Hekimligi ve Güncel Tip” temasina uygun olarak aile hekimlerinin arastirmalarini sunacaklari sözlü bildirilerden olusan oturumlarin yani sira, zengin bilimsel program isigi altinda, alaninin uzmani bilim insanlari tarafindan saglik hizmetlerinde bas döndürücü bir hizda gerçeklesen gelismeler ayrintili olarak irdelenecek.

Kongrenin açilis konusmasini yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, “Aile hekimligi, saglik sistemimizin temel taslarindan biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizligina giden yolda ilk adimin atildigi bu tarihi günde, ayni zamanda gençlik haftasinda, genç aile hekimlerimizin katilimiyla bu kongrenin düzenlenmesi büyük bir anlam tasiyor” dedi.

Samsun Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras aile hekimliginin tüm hastalari kabul eden tek brans oldugunu belirterek, aile hekimligine saglik sorunlarin çözümünde çok önemli bir avantajlar sundugunu kaydetti.



Türkiye’de bir ilk

Samsun Üniversitesi Aile Hekimligi Anabilim Dali Baskani ve 3. Karadeniz Aile Hekimligi Kongresi Baskani Prof. Dr. Erdinç Yavuz ise “Aile hekimliginin birinci basamaginda güncel tedavi yöntemlerini ele alarak, meslektaslarimizin bu yenilikleri takip etmesini amaçliyoruz. Bu yil kongremizde ilk kez kurslar düzenledik. Evde saglik hizmetleri kursu, Türkiye’de bir ilk olma özelligini tasiyor. Son iki kongremizde oldugu gibi bu yil da çok sayida bilimsel arastirma ve degerlendirme sunulacak” diye konustu.

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlik Dernegi (TAHUD) Baskani Prof. Dr. Güzin Zeren Öztürk, aile hekimliginin önemine ve dernegin çalismalarina vurgu yapti. Kongre, açilis konusmalarinin ardindan bilimsel oturumlarla devam etti.

3. Karadeniz Aile Hekimligi Kongresi 19 Mayis Pazar günü sora erecek.
Kaynak: İHA