Arap Turizmciler Tokat'a Hayran Kaldi

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi’nin (OKA) turizm odakli bölgesel tanitim faaliyeti kapsaminda Tokat’a gelen Suudi Arabistanli turizmciler kentin dogal, tarihi ve kültürel zenginliklerine hayran kaldi.

Arap Turizmciler Tokat'a Hayran Kaldi
Organizasyonunu Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyet gösteren OKA’nin yaptigi Kültür ve Turizm Bakanligi Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA), Türk Havayollari Anonim Ortakligi ve yerel paydaslar ile is birligi içerisinde yürütülen turizm tanitim faaliyetine katilan Suudi Arabistanli 18 seyahat acentesinin temsilcisi, Bölgede yapacagi geziye Tokat ilinden basladi.

Essiz Bir Doga Harikasi: “Ballica Magarasi”

Büyüleyici atmosferiyle Tokat’in dogal güzelliklerinden biri olan Ballica Magarasi, Suudi turizmciler için unutulmaz bir deneyim oldu. Esine az rastlanir bu magara içerisindeki benzersiz olusumlar, doganin zaman içinde yarattigi muhtesem sekiller ve yemyesil ormanlarla çevrili olan bölge, ziyaretçileri etkiledi. Ballica Magarasi, turizmciler tarafindan Tokat’a gelen herkesin, dogal güzelliklerle iç içe olmak, tarihi dokuya taniklik etmek ve essiz bir deneyim yasamak isteyenler için mutlaka görmesi gereken bir yer olarak degerlendirildi.

Sulu Sokak’ta Tarihe Yolculuk

Tokat’ta tarihi Sulu Sokak’a gelen turizmcilere OKA Genel Sekreter Vekili Mehlika Dicle de eslik etti. Eski kent merkezini ve ayni zamanda kentin tarihi ticaret merkezini olusturan Sulu Sokak ve onunla bütünlesmis konut yerlesimi Halit Sokak günümüze kadar Tokat’ta uygarlik kurmus bütün medeniyetlerin izlerini tasiyor. 900 adimda 900 yillik tarihi bir arada tutan bu alan OKA’nin destekleriyle hayata geçirilen restorasyon ve düzenleme çalismalarinin da katkisiyla yerli ve yabanci turistlerin gözde mekânlarindan biri durumunda. Sulu Sokak bölgesini ziyaret eden turizmciler, bol bol fotograf çektirdi.

Sulu Sokak gezisinin ardindan cografi isaretli Tokat Kebabi basta olmak üzere Tokat’in zengin gastronomi kültürü deneyimlendi. Tokat Kebabi yiyen Suudi turizmciler, kuzu eti, patlican, patates, domates ve sarimsaktan olusan lezzeti çok begendi.
Kaynak: İHA