Kütahya'da 32 STK'dan Olusan Platformdan Dumlupinar Üniversitesi'ne Tepkisi

Kütahya Sivil Toplum Kuruluslari Dayanisma Platformu, (KÜSIDAP) Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) tarafindan, Kütahyali Gürok firmasinin ana sponsorlugunda düzenlenen konser ve eglenceli ’Bahar senlikleri’ etkinliklerine tepki gösterdi.

Kütahya'da 32 STK'dan Olusan Platformdan Dumlupinar Üniversitesi'ne Tepkisi
KÜSIDAP’tan yapilan basin açiklamasinda, DPÜ tarafindan düzenlenen konser ve eglencelerin, Gazze katliamlarinin devam ettigi bir süreçte yapilmasinin kabul edilir bir durum olmadigi belirtildi.

Kütahya’da 32 Sivil Toplum Kurulusu’nun (STK) olusturdugu KÜSIDAP’tan yapilan açiklamada, "Malumunuz DPÜ Üniversitesi’nde Bahar senlikleri olarak bazi konser hazirliklari ve eglenceleri planlamis bulunmaktadir. Üzülerek belirtelim ki Gazzenin yüregimize her gün kor atesler düsürüp yaktigi bir hengamede, Dünyanin çogu devletlerinde ve basta hristiyan ülkelerin üniversitelerinde Insanlik adina, insan onuruna, haysiyetine kayitsiz kalinmadigina, eylemlerin yapildigina ve vicdanlarin haykirisina sahit olmaktayiz. Keza bu ögrencilerin kendi Devlet politikalarinin aksine mücadele edip tutuklama ve baskiya ragmen vicdanlarina kelepçe vurdurmadiklarini ibretle izlemekteyiz. Bununla birlikte Devletimizin ve devlet büyüklerimizin en yüksek perdeden Gazze için nasil mücadele ettigini görmekteyiz. Dünyanin bütün aykiri ve baskici politikalarina karsi ciddi durus sergilemekte ve siyonist baskiya ragmen mazlumun hakkini nasil savunmakta oldugunu görmekteyiz. Vicdanimizin kanadigi bugünlerde, her gün katledilen müslüman kardeslerimizin, çocuklarimizin, analarimizin, kadinlarimizin hali pürmelali dahi dünya milletlerini insanlik adina rahatsiz etmis ve ayaga kaldirmistir. Ayrica tüm dünyayi etkisi altina alan küresel krizin, ekonomimizi sarstigi bugünlerde memleketimiz için hayati önemi haiz olan tasarruf tedbirlerinin alindigi bir zamanda böyle müsrifane ve gençlerimizi ahlaken tahrip edecek bir eglencenin yapilmasi bizleri derinden üzmektedir. Bizler Anadolu’nun kadim, kültür sehri Kütahya’nin ferdleri olarak milli ve manevi degerlerimizi incitecek olusumlar yerine bilimsel çalismalariyla yeni kesiflere yelken açmasini, sanat ve irfaniyla markalasmasini, üniversite diplomasina deger katmasini üniversitemizden beklemek çok olmasa gerektir. Sevgili Gençlerimizi gaflet ve eglenceyle uyusturmak ne kadar dogru, ne kadar milli bir harekettir sayin Rektörümüze ve çalisma arkadaslarina sormaktayiz. ?" ifadelerini yer verildi.

Kaynak: İHA