Alman Çift Bisikletle Meke Gölü'ne Ulasti

Almanya’dan Türkiye turu için bisiklet ile yola çikan Alman çift, Konya’nin Karapinar ilçesinde bulunan Meke Gölüne ulasarak kamp yapti.

Alman Çift Bisikletle Meke Gölü'ne Ulasti
Almanya’da yasayan Maren ve Kai Rotter çifti Nisan ayinda bisikletleri ile Türkiye turu için yola çikti. Günde en az 4 saat pedal çeviren çift, Meke Gölü’ne ulasti ve burada kamp yapti. Bisiklet turuna Nisan ayi içerisinde basladiklarini belirten Alman Çift, 20 gün önce Türkiye’ye girdiklerini bisikletleri ile farkli sehirlerden Meke Gölü’ne geldiklerini ifade etti.

Türkiye’de gezdikleri bir çok ilde farkli güzelliklerin oldugunu belirten Maren ve Kai Rotter, ”Türkiye her anlamda harika. Doga ve tarihi güzellikleri, yemekleri ve insanlari ile harika bir ülke. Burada insanlara verilen deger çok güzel. Bizi gören herkes konusmaya çalisiyor ve yardim ediyor. Almanya’da pek çok Türk’le tanistik ama Türkiye’ye hiç gitmedik. Türkiye’yi hep merak ediyorduk. Bisikletle yolculuk yapmak çok güzel. Istedigimiz yerde durup insanlarla konusuyoruz, kamp yapiyoruz. Bazisi bizi evine davet edip misafir ediyor, yemek ikraminda bulunuyor. Antalya, Isparta, Egirdir, Beysehir, Konya, Karapinar, Sultanhani, Tuz Gölü gibi yerleri gezdik. Daha bir çok yeri doya doya gezmek amacindayiz. Türkiye bizim için unutulmaz anilarla dolu. Birisi bize Meke Gölü’nü anlatti. Gece çadir kamp yaptik. Burayi sadece biz, çadirimiz ve köpegimizle paylastik. Muhtesem bir manzarasi var. Gün batimi bir baska güzel gün dogumu bir baska güzel. Issiz olmasi da harika. Çünkü insan dinleniyor” diye konustu.

Alman çift Karapinar’dan sonra Kapodakya’ya gitti.
Kaynak: İHA