Ünü Dünyaya Yayilan Hereke'deki O Sokak 'Tarih Koridoru' Oldu

Halisinin ünü dünyaya yayilan; 181 yildir saray, kösk ve kasirlarin ipekli mefrusatinin üretildigi Hereke’deki Özbek Sokak, hayata geçirilen proje kapsaminda yeniden ayaga kaldirildi. Sokak üzerindeki tarihi yapilarin restore edildigini söyleyen Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Özbek Sokak’ta tarihi bir koridor olusturuyoruz" dedi.

Ünü Dünyaya Yayilan Hereke'deki O Sokak 'Tarih Koridoru' Oldu
Kocaeli’nin en eski yerlesim yerleri arasinda yer alan Körfez ilçesindeki Hereke, Körfez Belediyesi ile Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin baslattigi çalisma ile daha da güzellestiriliyor. 640’li yillarda yapilan Hereke Kalesi’nin, 1843’de Osmanli Devleti’nin ilk hali ve ipekli dokuma fabrikasi Fabrika-i Humayun’un, Alman Imparatoru Kaiser 2. Wilhelm’in Hereke ziyaretinde konaklamasi için 1894’de yapilan Kaiser Wilhelm Köskü’nün bulundugu Hereke’de, Özbek Sokak’ta tarihi dokusuna uygun olarak yenilendi.

Proje kapsaminda sokak üzerinde bulunan tarihi yapilar restore edildi ve güzel bir görünüme kavusturuldu. Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt de, Körfez Kaymakami Ugur Kalkar ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

"Tarihi bir koridor olusturuyoruz"

Incelemelerinin ardindan açiklamalarda bulunan Baskan Sener Sögüt, "Tarihe oldugu kadar kent estetigine de önem veriyor, bu dogrultuda adimlar atiyoruz. En güzel örneklerden birisi de bugün inceledigimiz Özbek Sokak. Hereke’de, Özbek Sokak’ta tarihi bir koridor olusturuyoruz. Kalesi, Kaiser Wilhelm Köskü, Hali Müzesi ile Hereke turistlerin ugrak noktalarindan biri konumunda" dedi.

Kaynak: İHA