Tepebasi'nda Gençlere Yönelik Atölyeler Sürüyor

Tepebasi Belediyesi Toplumsal Esitlik Merkezi tarafindan gençler için “Flört Siddeti” ve “Toplumsal Cinsiyet Kavramlari ve Rolleri” baslikli atölye çalismalari gerçeklestirildi.

Tepebasi'nda Gençlere Yönelik Atölyeler Sürüyor
Tepebasi Belediyesi gençler için farkindalik olusturacak ve bilinçlendirici etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor.

Son olarak Saglik Isleri Müdürlügü Toplumsal Esitlik Merkezi tarafindan gençlere yönelik 2 atölye çalismasi daha gerçeklestirildi.

Ilk olarak 19 Mayis Gençlik Merkezi’nde “Flört Siddeti” atölyesi yapildi. Gençlerin kisisel beklenti, ihtiyaç ve sinirlarin farklilastigini görebilmelerini, bu farkliliklara saygi duymalarini ve onay kavrami üzerine düsünmelerini desteklemek amaciyla düzenlenen atölyede siddet türleri, onay ve onay insasi kavramlari, sinirlarimizin ne anlama geldigini gibi konular ele alindi.

“Toplumsal Cinsiyet Kavramlari ve Rolleri” adli atölyede ise Anadolu Üniversitesi ögrencilerinden Topluma Hizmet Uygulamalari dersi alan ögrencilerle bir araya gelindi. 19 Mayis Gençlik Merkezi’ndeki atölyede Tepebasi Belediyesi uzmanlari tarafindan ögrencilere toplumsal cinsiyet konusu aktarildi. Atölyeye katilan ögrenciler etkinlikten memnuniyet duyduklarini belirtirken, gençlerin bu konuda farkindaliginin artmasi amaciyla bu çalismalarin devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA