Sinop'ta 'Cumhuriyet'e Dogru' Tiyatro Oyunu

Milli Egitim Bakanligi tarafindan hazirlanan "Cumhuriyet’e Dogru" tiyatro oyunu, Sinop’ta izleyiciler ile bulustu.

Sinop'ta 'Cumhuriyet'e Dogru' Tiyatro Oyunu
Sinop Kültür Merkezinde gerçeklesen gösterime, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve esi Reva Beray Özarslan, Sinop Il Milli Egitim Müdürü Osman Cebeci, protokol üyeleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Sinop’ta yogun ilgiyle karsilanan ve kadrosunda birçok usta ismin bulundugu "Cumhuriyet’e Dogru" tiyatro oyunu, 110 kisilik dev ekip ile sahnelendi.

Bir ögretmenin 10 yasindaki ögrencisi Ali’ye Cumhuriyet’in ilanini anlatmasi ile baslayan tiyatro oyunu devaminda; Milli Mücadele dönemini, Kurtulus Savasi’ni, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmasini ve Cumhuriyet’in ilanini konu ediyor.

Milli Mücadele kahramanlari ve birlik ruhunun sahnelendigi tiyatro oyununda izleyenler duygu dolu anlar yasadi. Oyunda Hamdullah Suphi Bey’in Türkiye Büyük Millet Meclisinde Istiklal Marsi’nin kabulünü canlandirdigi sahneyi, tüm salon ayakta alkisladi.

Izleyicilerin büyük begenisini toplayan oyunun ardindan sahneye çikan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, tüm ekibe tebriklerini ileterek oyunculara çiçek takdim etti. Vali Özarslan, konusmasinin ardindan sahnede oyuncularla sahne selami vererek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA