Rektör Çakmak Özel Gereksinimli Ögrencilerle Bulustu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasinda özel gereksinimli ögrencilerle bir araya geldi.

Rektör Çakmak Özel Gereksinimli Ögrencilerle Bulustu
Rektörlük Toplanti Salonunda düzenlenen bulusmaya Rektör Çakmak ve özel gereksinimli ögrencilerin yani sira Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ceren Sultan Elmali, Saglik Bilimleri Fakültesi ögretim üyelerinden Prof. Dr. Ayse Gürol ve Spor Bilimleri Fakültesi ögretim üyelerinden Doç. Dr. Sevinç Namli katildi.

Görüsmede ögrencilerle yakindan ilgilenerek sohbet eden Rektör Çakmak, özel gereksinimli ögrencilerin fakültelerin fiziki olanaklari, kampüs içindeki erisilebilirlik durumu ve kütüphanedeki mevcut kaynaklara erisimi gibi konulardaki öneri ve taleplerini dinledi.

Toplantida konusan Rektör Çakmak, ETÜ yerleskesinde yapilan tüm çalismalarda özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarini göz önünde bulundurduklarina dikkat çekerek, “Engelsiz üniversite olma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Geçmis yillarda kampüsümüzü özel gereksinimli bireyler adina daha yasanabilir ve erisilebilir kilmak için birçok düzenleme yaptik. Bugün de ögrencilerimizle bir araya gelerek onlarin talep ve isteklerini dinledik. Bu dogrultuda gerekli çalismalara ivedikle baslayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA