Özel Gençlere Özel Asker Kinasi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde özel gençler için düzenlenen temsili askerlik kinasina katilarak, gençlerin ve ailelerin unutulmaz anlarina ortak oldu.

Özel Gençlere Özel Asker Kinasi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve hayirsever Ali Riza Özderici ile esi Besime Özderici is birliginde hayata geçirilen Türkiye’nin en kapsamli engelsiz yasam merkezi Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde yaklasik 400 ögrenciye hizmet veriliyor. Merkezde özel gençler için temsili askerlik kinasi düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda temsili askerlik yapacak olan gençlerin omuzlarina asker tülbentleri takilarak, ellerine kina yakildi. Programa katilarak gençlerin unutulmaz anlarina ortak olan Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, ögrencilerin ellerine kina yakti. Asker selami veren gençlerle hatira fotografi da çektiren Baskan Büyükkiliç, güzel uygulamalardan birini hayata geçirdiklerini belirterek, “Garnizon Komutanligimiz ile görüsmek suretiyle onlara asker elbisesini giydirip, askerlik duygularini yasatmak adina vatan, millet sevgisini daha da arttirmak adina uygulama yapacagiz” diye konustu.

Askeri ugurlamadan bir gün öncesinde kina yakma gelenegi oldugunu hatirlatan Baskan Büyükkiliç, “Bugün de kina yakiyoruz. Canlarimiz, bizim özel yavrularimiz, dua kaynaklarimiz” dedi.

Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi’nde yaklasik 400 ögrenciye hizmet verdiklerini ve tesisin içerisinde yüzme havuzu da olan Türkiye standartlarinda özelliklere sahip bir engelsiz yasam merkezi oldugunu belirten Büyükkiliç, “Sizler de bunu takdir ediyor, bizlere dua ediyorsunuz. Ayrica sehrimizde özel hizmet veren kuruluslarimiz da var. Onlara ayrica tesekkür ediyoruz. Özel yavrularimiza hizmet ediyorlar. Birlik, beraberlik içerisinde kurumlarimizla da is birligimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Çalismadan dolayi emegi geçenlere tesekkür eden Büyükkiliç, “Bu anlamli çalismadan dolayi ekibimize tesekkür ederken, askere gidecek olan, o duygulari yasayacak olan, kina yakilacak özel yavrularimiza da saglikli, hayirli uzun ömürler temenni ediyorum. Ailelerine de böyle bir dua kaynagina hizmet etmek suretiyle onlarin duasini aldiklarindan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. Baskan Büyükkiliç, özel bireylerin Engelliler Haftasi’ni da tebrik etti.

Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi’nin marslari esliginde gönüllerince eglenen gençler ve aileleri, Baskan Büyükkiliç ve ekibine tesekkür ettiler. Özel çocuklarla kucaklasan Büyükkiliç, müzik atölyesinde Metin adli çocukla sicak ve samimi bir sohbet gerçeklestirerek, sanatçi olmak isteyen çocuk ile birlikte türkü söyledi.



Baskan Büyükkiliç’a Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serdar Öztürk ile Isletmeler ve Istirakler Daire Baskani Cenani Ayaydin da eslik etti.
Kaynak: İHA