Oglu Öldürülen Acili Baba Açiklamasi 'Çocugumun Ölümünden Sonra Esim Akil Hastasi Oldu'

Kocaeli’de aralarinda husumet bulunan makine mühendisi Savas Tas’i öldüren sanigin yargilanmasina devam edildi. Saniktan sikayetçi olan Savas Tas’in babasi, "Sanik takim elbise giydi diye indirim yapilmasini kabul etmiyorum. Oglumun ölümünden sonra esim akil hastasi oldu, ben ise sadece ilaçlarla uyuyabiliyorum. Bunun hesabini kim verecek?" diyerek gözyasi döktü.

Oglu Öldürülen Acili Baba Açiklamasi 'Çocugumun Ölümünden Sonra Esim Akil Hastasi Oldu'
Güney Mahallesi Fatih Caddesi’nde bulunan tekstil atölyesinde 21 Eylül 2022’de meydana gelen olayda Firat C. (30), agabeyi R.C. (31) ile birlikte aralarinda husumet bulunan Savas Tas’in is yerine geldi. Taraflar arasinda çikan tartismada Savas Tas silahla vurularak agir yaralandi. Savas Tas, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti. Tekstil atölyesinde çalisan Ilter Kiliç da ayaklarina gelen kursunla yaralandi. Gözaltina alinan süphelilerden Firat C. tutuklandi, R.C. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Sanik daha önceki durusmalarda, maktulün kendisine eski model makine satmasi sebebiyle maddi açidan magdur oldugunu ve olayin bu sebeple meydana geldigini ifade etmisti.

"Oglumun ölümünden sonra esim akil hastasi oldu"

Olaya iliskin açilan davanin durusmasi Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik Firat C., taraf avukatlari ve Savas Tas’in ailesi katildi.

Saniktan sikayetçi oldugunu söyleyen Savas Tas’in babasi Aydin Tas, "Çocugum haksiz yere öldürüldü. Benim çocugumun da gelecegi, gençligi vardi. Oglum kavgayi bile bilmezdi. Çocugumun tek silahi diplomasiydi. Oglum mezarda çürüdü, sanik da hapiste çürüsün. Sanik takim elbise giydi diye indirim yapilmasini kabul etmiyorum. Oglumun ölümünden sonra esim akil hastasi oldu, ben ise sadece ilaçlarla uyuyabiliyorum. Bunun hesabini kim verecek?" diyerek gözyasi döktü.

Söz hakki verilen sanik Firat C. ise "Takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA