MYO'dan Engelli Ögrencilere Moral Etkinligi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlügü tarafindan Engelliler Haftasi kapsaminda engelli ögrencilere yönelik moral etkinligi düzenlendi.

MYO'dan Engelli Ögrencilere Moral Etkinligi
Terme MYO kampüs alaninda coskulu geçen programa, Terme Mukaddes Kul Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencileri, ögretmenleri, Terme MYO ögrencileri, akademik ve idari personeli katildi.

Etkinlik kapsaminda türlü yarismalar, palyaçolar ve oyunlarla, üniversite ögrencileri ve özel egitim uygulama okulu ögrencileri moral ve motivasyonlarini arttirma firsati buldular.

Senlik havasinda geçen programda konusma yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Erol Terzi, “Üniversiteler, ülkemizin ihtiyaç duydugu nitelikli elemanlarin yetismesinde önemli görevlere sahip olup, egitim ögretim ve arastirma faaliyetlerinin yansira toplumumuzda ihtiyaç duyulan alanlarda sosyal sorumluluk projelerine ve dezavantajli gruplara yönelik faaliyetlere de imza atarlar. Bu baglamda bugün Terme MYO kampüsümüzde Mukaddes Kul özel egitim uygulama okulunun ögrencilerini ve çalisanlarini senlik havasinda geçen moral etkinligimizde agirladik. Milli Egitim Bakanligina bagli bu özel egitim kurumundaki yavrularimizin bu tür etkinliklere ihtiyaci olup, onlarla üniversite ögrencilerimizi bulusturmak ve motivasyonlarini arttirmak istedik. Burada görünen tabloda gençlerimizin ve çocuklarimizin mutlulugu gözlerinden okunuyor. Bu tür ekinliklere her zaman önem verdik ve bundan sonra da etkinliklerimizi yapmaya devam edecegiz. Engelliler Haftasinda bugün kampüs alanimizda sizleri agirlamaktan dolayi çok mutlu olduk ve paydas kurumlarimizla etkinlik ve isbirliklerimize her zaman devam edecegiz” dedi.

Program devaminda, üniversite ögrencileri ve Milli Egitim Bakanligi’na bagli özel egitim uygulama okulu ögrencileri yarismalar ve farkli oyunlar ile gönüllerince eglendiler.
Kaynak: İHA