MSKÜ'de 2'Nci Bilim Senligi Gerçeklestirildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tip Fakültesi tarafindan 2021-2022 Egitim Ögretim Yili’ndan itibaren egitim programi içinde yer alan Özel Çalisma Modülü kapsaminda 2. Bilim Senligi düzenlendi.

MSKÜ'de 2'Nci Bilim Senligi Gerçeklestirildi
‘Bilim en iyi servettir’ diyerek programin açilis konusmasini yapan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakus, ögrencilerin bu yillarda literatür tarama, hipotez belirleme, etik kurul basvurusu yapma, arastirma yapma, sözlü sunum ve poster hazirlama gibi bilimsel arastirma basamaklarini ögrenme ve deneyimleme firsati bulmasini amaçladiklarini söyledi.



Özel çalisma modüllerinin birçok ikincil yarari bulundugunu belirten Prof. Dr. Karakus, “Örnegin bir doktor için gerekli olan grup çalismasinda yer alma, ögretim üyesi- ögrenci birlikteligi ve iletisimini saglama, ögrenen merkezli ögrenme, sorgulayici bir bakis açisi kazanma ve kariyer seçimi için hedeflediginiz alani yakindan tanima olanagi bunlar arasinda sayilabilir. Özel Çalisma Modülümüzün programlanmasi ve Bilim Senligimizin hazirliklarini kapsayan süreç büyük bir emek istemektedir” diyerek etkinligin hazirlik sürecinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Daha sonra Prof. Dr. Özgür Tanriverdi, Dr. Ögr. Üyesi. Hülya Kayilioglu, Prof. Dr. Gülhan Akbaba, Doç. Dr. Önder Özcan, Prof. Dr. Hasim Olgun, Prof. Dr. Tuba Edgünlü, Doç. Dr. Nesrin Filiz Basaran ve Dr. Ögretim Üyesi Samet Sahin’in baskanliginda ögrenciler toplam 5 oturumda farkli konularda sunum gerçeklestirdi.

Bilim Senligi, ögrencilere bilimsel düsünme becerilerini gelistirme ve fikir alisverisi ortami sunma amaciyla düzenlenirken; etkinlikte sunulan çalismalarin önümüzdeki dönemlerde saglik alanindaki yeniliklere isik tutacagina dikkat çekildi.
Kaynak: İHA