Minikler Çöpün Serüvenini Yerinde Ögrendi

Mentese Türdü 100.Yil Ilkögretim Okulu ögrencileri Mentese Kati Atik Düzenli Depolama Tesisini ziyaret etti ve çöpün serüvenini Mugla Büyüksehir Belediyesi Çevre Mühendislerinden dinledi.

Minikler Çöpün Serüvenini Yerinde Ögrendi
Türdü 100. Yil Okulundan gelen talep üzerine Mugla Büyüksehir Belediyesi Mentese Kati Atik Düzenli Depolama Tesisi minik ögrencileri agirladi. 160 ögrenci, Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’nda görevli Çevre Mühendisleri esliginde tesiste gezdi. 1. ve 2. sinifta egitim gören 160 ögrenciye, olusan çöplerin Mentese Kati Atik Düzenli Depolama Tesisi’ne getirilerek burada plastik, kagit, poset ve metal atiklarinin mekanik ön islem tesisinde nasil ayristirildigi anlatildi. Daha sonra çocuklara geriye kalan atiklarin lota kamyonlarla nasil tasindigi, lot içerisinde depolanan atiklarin çürümesi sonucunda olusan metan gazinin gaz balonuna alindigi yerinde gösterildi.

Mentese’de sehir merkezinden görülen büyük balonu hep merak ettiklerini söyleyen çocuklar bu balonda metan gazinin biriktigi ve çöpten evlerde kullandiklari elektrigin üretildigini yerinde ögrendiler.
Kaynak: İHA