Karabük Toplum Ruh Sagligi Merkezi El Sanatlari Sergisi Açildi

Karabük Toplum Ruh Sagligi Merkezi El Sanatlari Sergisi bir alisveris merkezinin üçüncü katinda açildi.

Karabük Toplum Ruh Sagligi Merkezi El Sanatlari Sergisi Açildi
Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne bagli Toplum Ruh Sagligi Merkezi danisanlari ve Karabük Halk Egitim Merkezi ögretmenlerinin birlikte hazirladigi “El Sanatlari ve Farkindalik Sergisi" nin açilisi gerçeklesti.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi danisanlari hem rehabilite oluyor hem de ögretmenler ile birlikte yaptiklari el sanatlari ürünleri ile ortaya eser çikariyor.

Serginin gezilmesinin ardindan basin mensuplarina açiklama yapan Karabük Üniversitesi Tip Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ismail Ak, Toplum Ruh Sagligi Merkezi in psikiyatrik ve kronik hastaliklarin tedavisinde çok önemli bir görevi oldugunu belirterek, “Danisanlar toplum sagligi merkezinde yemek yiyip çay içmenin yani sira etkinliklerde bulunuyorlar. Bu sergide yer alan ürünler de onlarin ögretmen gözetiminde yaptiklari ürünler. Buradan elde edilecek gelir yine onlar için kullanilacak” dedi.

Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Erkan Dogan, Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nin Saglik Bakanligi tarafindan desteklenen, Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne bagli olan ve toplumla uyum içinde olmayan hastalik gruplarinin adaptasyonunda önemli bir rol üstlenen bir yapi oldugunu vurgulayarak, “Sosyal etkinliklerin ve sosyallesmenin yapildigi bir alan. El becerilerini yapmak sosyallesme çesitlerinden biridir. Toplum Ruh Sagligi Merkezleri ortak yemek yemek olsun el isleri olsun topluma kazandirilip kendi günlük ihtiyaçlarini karsilamak için egitimlerin verildigi yerlerdir” seklinde konustu.

Sergi 15-16-17 Mayis tarihlerinde alisveris merkezinin üçüncü katinda ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA