Kahramankazan Belediye Baskani Çirpanoglu Engelli Bireyler Ile Bulustu

Kahramankazan Belediye Baskani Selim Çirpanoglu, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yasam Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

Kahramankazan Belediye Baskani Çirpanoglu Engelli Bireyler Ile Bulustu
Kahramankazan Belediye Baskani Selim Çirpanoglu, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kapsaminda Engelsiz Yasam Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Engelli bireylerin el emegi eserlerini tek tek inceleyen Çirpanoglu, engelli ailelerinin yasadiklari sorunlari da dinledi. Engellilere yüzme havuzu, istihdam, yaz okulu ve engelli bireylerin ailelerine psikolojik destek konulari gelen talepler arasinda yer aldi. Çirpanoglu, ailelerin taleplerini tek tek dinleyerek not aldi vge çözüm önerileri konusuldu.

Özel ihtiyaçli bireylerin karsilastiklari engelleri kaldirmak istedigini belirten Çirpanoglu, "Sizlerin neler yasadiklariyla alakali ancak empati yapabiliyoruz ama bu empatiyi içtenlikle ve derinden yaptigimizi bilmenizi istiyoruz. Sadece Engelliler Haftasi’nda çikip, ‘Hepimiz birer engelli adayiyiz’ diyerek bazi seyleri savusturmak istemiyoruz. Bundan sonra öyle beylik laflar degil, elimizden ne geliyorsa fazlasiyla yapmak suretiyle sizlerin derdine derman olma, yarasina merhem olma düsüncesiyle bu yola çiktik” dedi.

Etkinlik sonunda Çirpanoglu’na içinde Nutuk’un bulundugu ahsap kitaplik hediye edildi. Ikramlar ve fotograf çekimi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA