Görme Engelli Müzik Ögretmeni Azmi Ile Örnek Oluyor

Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Milli Irade Imam Hatip Ortaokulu’nda müzik ögretmeni olarak görev yapan görme engelli Mert Karagüzel, azmi ile örnek oluyor.

Görme Engelli Müzik Ögretmeni Azmi Ile Örnek Oluyor
Bilimin ve bilimsel çalismalarin yeni nesiller tarafindan benimsenmesinin tesvik edilmesi amaçlanan “TÜBITAK 4006 Bilim Fuari” proje sergisinin açilisi Bafra Milli Irade Imam Hatip Ortaokulunda Bafra Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ali Katipoglu, Sube Müdürleri Murat Ögretmen, Hifzullah Kocaman, Osman Çakir, Bafra Ilçe Müftüsü Ibrahim Memis ve okul müdürlerinin katilimlariyla gerçeklestirildi.

Proje sergisinin açilisinda mini bir konser veren görme engelli Müzik Ögretmeni Mert Karagüzel büyük alkis alarak takdir topladi.

Müzik Ögretmeni Mert Karagüzel mini konser öncesi yaptigi konusmada 10-16 Mayis tarihleri arasindan kutlanan Engelliler Haftasi’yla ilgili, "Ben 2 yasinda darbuka çalarak müzik yasamima merhaba dedim. Daha sonra çesitli müzik aletleri ile müzik hayatima devam ettim. Son zamanlarda ise kemence hayatimin degismez enstrümani oldu. Bafra Milli Irade Imam Hatip Ortaokulunda 5 yildir müzik ögretmeni olarak görev yapiyorum. Ögrencilerim tarafindan çok seviliyorum. Ben de onlari seviyorum. Onun için benim görme engelli olmam beni engellemiyor. Müzigi ve ögrencilerimi çok seviyorum. Ayrica 10-16 Mayis tarihleri Engelliler Haftasi engelli kardeslerimizin sorunlarinin gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkimizin bu konuda duyarliliginin artirilmasi bakimindan büyük önem tasimaktadir. Her toplumunda oldugu gibi ülkemizde de nüfusun önemli bir kismini olusturan engelli vatandaslarimizin yasam becerilerini gelistirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri dogrultusunda egitim imkanlarindan yararlanabilmeleri, kendilerine uygun islerde istihdam edilebilmeleri, diger bireylerle iyi iliskiler içinde olabilmeleri çok önemlidir. Ben de bunlara örnek teskil ettigime inaniyorum" dedi.

Kaynak: İHA