'FER' Uluslararasi Film Festivali Yolculuguna Devam Ediyor

Kastamonu Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Emre Ertürk’ün senaristligini ve yönetmenligini yaptigi kisa film, Yen Zelanda’da düzenlenecek festivalde Türkiye’yi temsil edecek.

'FER' Uluslararasi Film Festivali Yolculuguna Devam Ediyor
Kastamonu Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk’ün senaryosunu yazip yönettigi "FER" adli kisa film, uluslarasi festivallerde ilgi görmete devam ediyor. Bu çerçevede, Yeni Zelanda’nin Auckland sehrinde 18- 28 Temmuz tarihlerinde Capitol Cinema’da gerçeklestirilecek African Film Festival New Zealand (AFFNZ) 2024’de yer alacak film, Türkiye’den kabul edilen tek film olarak Türkiye’yi ve Kastamonu Üniversitesi’ni temsil edecek. Film, Avrupa’da ve Amerika’da düzenlenen Misir-Amerikan Film Festivali’nde (EAFF) büyük basari elde ettikten sonra uluslararasi festival yolculuguna devam ediyor. Kastamonu’nun dogal güzellikleri arasinda çekilen filmin görüntü yönetmenligini ise Kastamonu Üniversitesi ögrencisi Okan Yilmaz üstlendi. Uluslararasi sinema otoriteleri ve sinemaseverler tarafindan ilgiyle takip edilen AFRIFENZ, bu yilda farkli kategoride yarisacak filmleri bir araya getirerek Afrika sinemasini ve kültürünü tanitmayi amaçliyor.

Konuyla ilgili konusan Dr. Emre Ertürk, “New York’taki ve Avrupa’daki basarimizin ardindan, simdi AFFNZ’de FER’in uluslararasi seyirciyle bulusmasini sabirsizlikla bekliyoruz. ’FER’ ile Kastamonu’nun dogal güzelliklerini ve Türk sinemasinin ve Türk kültürünün derinligini dünya çapinda tanitmak istiyoruz. Bu festivalde Üniversitemiz ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek için hazirliklarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA