Emine Erdogan, Nijerya'da Temaslarda Bulundu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Islam Isbirligi Teskilati Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkindaliginin Artirilmasi ve Destek Programi’nin yarinki oturumuna onur konugu olarak katilmak üzere Nijerya’nin baskenti Abuja’ya geldi.

Emine Erdogan, Nijerya'da Temaslarda Bulundu
Emine Erdogan’i, Abuja Havalimani’nda, Nijerya Polis Islerinden Sorumlu Devlet Bakani Imaan Suleiman Ibrahim ile Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve esi karsiladi. Emine Erdogan, daha sonra Abuja’da Nijerya Devlet Baskani Bola Ahmed Tinubu’nun esi Remi Tinubu ile bir araya geldi. Basina kapali olarak gerçeklestirilen görüsmede Tinubu, Emine Erdogan’in davetine icabet edip, programin onur konugu olarak Abuja’ya gelisinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Emine Erdogan’in katiliminin programin görünürlügü ve etkinligini artiracagina olan inancini paylasan First Lady Tinubu, ayrica dün düzenlenen Kalkinma için Afrikali Lider Esleri Organizasyonu hakkinda da Emine Erdogan’a bilgi verdi.

Geçen ay Türkiye’ye yaptigi ziyaretin çok verimli geçtigini belirten Tinubu, ev sahipliginden dolayi Emine Erdogan’a tesekkürlerini iletti.

Emine Erdogan, Nijeryali kadin ressamlarin sergisini açti

Emine Erdogan, daha sonra Abuja’daki Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Burada Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Musa Erbas, Nijerya Kadin Sanatçilar Birligi Baskani Maryam Maigida ve Afrikali çocuklar tarafindan karsilanan Emine Erdogan, Nijerya Kadin Sanatçilar Birligi Sergisi’nin açilisini yapti. Açilis kurdelesini Saglik Bakani Fahrettin Koca ve Afrikali çocuklarla kesen Emine Erdogan, kadin ressamlarin yaptigi 12 eseri inceledi, eserlere iliskin bilgi aldi.

Emine Erdogan, daha sonra Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe ögrenen Nijeryali çocuklarla bir araya geldi. Nijeryali ögrenciler tarafindan gerçeklestirilen flüt dinletisinde "Katibim" eseri de sunuldu. Ayrica çocuklar tarafindan ezberlenen Istiklal Marsi’nin 10 kitasi seslendirildi. Emine Erdogan, çocuklarla sohbet edip, fotograf çektirdi.

"Islam Isbirligi Teskilati Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkindaliginin Artirilmasi ve Destek Programi", 2016’da Istanbul’da Emine Erdogan öncülündeki ilk oturumu düzenlenen etkinligin, devami niteligini tasiyor. Emine Erdogan, yarin açilis oturumunun onur konugu olarak katilimcilara hitap edecek.

"Güç ve gönül birligi ile farkindaligin artacagina inaniyorum"

Öte yandan, Emine Erdogan, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda Abuja’da, Nijerya Cumhurbaskani’nin esi Oluremi Tinubu ile bir araya geldiklerini bildirdi. Emine Erdogan, mesajinda su ifadeleri kullandi:

"13. Islam Zirvesi kapsaminda 2016 yilinda, Istanbul’da ilk oturumunu düzenledigimiz programin devami niteliginde olan ’Islam Isbirligi Teskilati Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanser ile Mücadele Farkindaliginin Artirilmasi ve Destek Programi’nin bu sene Nijerya’nin ev sahipliginde gerçeklestiriliyor olmasi memnuniyet verici. Hem kendi ülkesinin sagligi hem de dünya sagligi için böylesi önemli bir konuya Afrika’da öncülük etmesinden dolayi Sayin Tinubu’ya gönülden tesekkür ediyorum. Zirvenin sonuçlarinin hayirlara vesile olmasini diliyor, güç ve gönül birligi ile farkindaligin artacagina inaniyorum."
Kaynak: İHA