Dünyanin Enerjisi Izmir'de Bulustu

Izmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarina ikinci kez ev sahipligi yaparken, yerli-yabanci sektör paydaslarini, uluslararasi alici ve yatirimcilari bulusturan fuari yerli-yabanci toplam 8 bin 954 kisi ziyaret etti. Fuarla birlikte düzenlenen kongrede de sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler, is insani ve enerji dünyasi temsilcilerinin konusmaci oldugu 22 oturum gerçeklestirildi.

Dünyanin Enerjisi Izmir'de Bulustu
Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, IZFAS tarafindan düzenlenen WENERGY-2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuari, temiz enerji sektöründe; kamu, yatirimci, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getirdi. WENERGY Expo’yu, Türkiye’nin 36 ilinden 7 bin 326’si yerli ve 40 ülkeden bin 628’i yabanci olmak üzere toplam 8 bin 954 sektör profesyoneli ziyaret etti. Fuarda; basta rüzgar, günes, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt basliklari yer aldi. Enerji ekipman tedarikçileri, mühendislik ve Ar-Ge firmalari, otomotiv sektörü, elektrikli araçlar, sarj ekipmanlari, enerji depolama firmalari, e-mobilite kuruluslari ve lojistik basta olmak üzere enerjiyle ilgili en güçlü üretici firmalar, inovatif ürün ve teknolojilerini sergiledi. WENERGY Expo’da UR-GE Projesi kapsaminda, Almanya’dan Italya’ya, Portekiz’den Orta Dogu ülkelerine kadar 20 ülkeden çok sayida sektör profesyoneli yabanci alici da 200’ün üzerinde ikili görüsmede firmalarla bir araya geldi. Birçok is anlasmasina imza atilan fuara katilan firmalarin temsilcileri de, WENERGY Expo’dan memnuniyetini dile getirdi.

Öte yandan, WENERGY Expo ile es zamanli olarak yapilan kongrede de 22 oturum gerçeklesti. Programlarda, alaninda lider ve ilham veren konusmacilar, enerji dönüsümünden yenilebilir enerji kullanimina, iklim degisikliginden elektrikli araçlara kadar pek çok konu basliginda bilgi ve birikimlerini paylasti.
Kaynak: İHA