Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati'nda Milli Platformlar Ve Sistemler Öne Çikiyor

Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati’nda milli platformlar ve sistemler öne çikiyor.

Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati'nda Milli Platformlar Ve Sistemler Öne Çikiyor
Deniz Kuvvetleri ve bagli komutanliklarin harekati sevk ve idare etkinliginin degerlendirilmesi, karargâh personeli ve tatbikata katilan unsurlarin çok tehditli ortamda muhakeme öngörü ve karar verme yeteneklerinin gelistirilmesi, Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurlari arasinda müsterek çalisabilirlik usullerinin denenmesi amaciyla 7-18 Mayis tarihleri arasinda Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati gerçeklestiriliyor. Dost ve müttefik ülke temsilcilerinin katildigi Seçkin Gözlemci Günü’nde yerli ve millî platformlar ve sistemler ön planda yer aldi.

Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati’nda kullanilan yerli ve milli ürünlere iliskin degerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Haluk Görgün, “Savunma Sanayii Baskanligi olarak temel amacimiz güvenlik güçlerimizin ihtiyaci olan sistemleri azamî oranda yerli ve millî imkanlarla saglamaktir. Baskanlik olarak yürüttügümüz tüm projelerimizde yerli ve milli imkân ile kabiliyetleri azami oranda kullanmaktayiz. Mavi vatanimizdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlilikla korumakta olan Deniz Kuvvetleri Komutanligimiz tarafindan düzenlenen Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati kapsaminda yerli ve millî imkân ve kabiliyetler ile insa edilmis olan çok sayida platformumuz ve platformlarimiza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydali yük, elektronik bilesen ve yazilimlarimiz ile savunma sanayiimiz tarafindan gelistirilen birçok yerli ve millî ürün de yer almaktadir. Bu vesileyle tatbikatin tüm planlama ve icra safhalarinda büyük bir özveriyle görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanligimiz, Hava Kuvvetleri Komutanligimiz ve Sahil Güvenlik Komutanligimizin kiymetli personeli ile savunma sanayiinde takip eden degil takip edilen, tüketen degil üreten, yeniye öncülük eden ve bir üst asamaya geçmemize vesile olan ülkemiz savunma sanayii ekosisteminde yer alan ana yüklenicilerimize, alt yüklenicilerimize ve KOBI’lerimize üstün gayretlerinden ötürü tesekkür ediyorum” dedi.

Deniz Kurdu-II/24 Tatbikati’nda yer alan savunma sanayii ürünleri söyle:

"Anka (TUSAS), Bayraktar TT2 (Baykar), ada sinifi korvetler (STM), TCG Anadolu (Sedef Tersanesi), TCG Istanbul (STM), Vuran (BMC), Cobra-Ii (Otokar), Çaka Uzaktan Komutali Kule (FNSS), Mam-L (Roketsan), Mam-T (Roketsan), Temren/Lumtas (Roketsan), Albatros-S (Aselsan), Marlin (Aselsan&Sefine Tersanesi), Aksungur SIHA (TUSAS), Mekanize Çikarma Araci (Sedef Tersanesi), Cirit (Roketsan) Pelikan Güdümlü Mermi Simülatörü (Meteksan Savunma), elektronik harp sistemleri (Aselsan), Zaha (FNSS), Atmaca (Roketsan), Advent Savas Yönetim Sistemi (Havelsan)"
Kaynak: İHA