DAP Ve Uygulayici Kuruluslarla Çevrimiçi Toplanti

Bölgesel kalkinma için 2025 Yili Proje Teklif Çagrisi’na çikan DAP Bölge Kalkinma Idaresi, uygulayici kuruslarla yönelik çevrimiçi bilgilendirme toplantisi yapti.

DAP Ve Uygulayici Kuruluslarla Çevrimiçi Toplanti
328 katilimcinin katildigi toplantiya Baskanlik eden DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, proje döneminin hayirli olmasini diledi. Uygulayici kuruluslara yönelik, “Bugünkü bilgilendirme toplantisinda, sorularinizi bizimle paylasarak, açiklanmayan hususlar varsa onlara çözüm bulmak için toplanmis bulunuyoruz” açiklamasini yapti.

Baskan Yardimcilari Mehmet Özdogan ve Melih Kirisci’nin de katildigi toplantida, uygulayici kuruluslara, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan olusturulan ELIS proje kabulü ve izlenmesine iliskin sistemle ilgili DAP Izleme ve Degerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyagdi tarafindan sunum yapildi. Çagri süreçleri hakkinda bilgi veren Karyagdi, ELIS, 2025 Yili Proje Basliklari, projelerin degerlendirilmesi ve proje kabul, onay ve uygulama konularinda katilimcilari bilgilendirdi.

Proje müracaatlarinin kesinlikle ELIS sistemi üzerinden yapilmasi vurgulanan sunumda, sistem uygulamali olarak anlatildi. Proje basvurularinin ise 3 Haziran tarihinde mesai saati bitiminde sona erecegi hatirlatildi. Projelerin degerlendirme süreciyle ilgili bilgi verilen sunumda ayrica, evrak kontrolünün yapilmasi, teknik degerlendirme, Bakanlik degerlendirmesi, Bakan olurunun alinmasi ve Yatirim Programina Programlarin ve projelerin teklif edilmesi süreçlerine yer verildi.

Kaynak: İHA