Çiftçilere Örnek Olacak Proje Özel Idarede Sergilenecek

Sinop Sehit Can Açikgöz Anadolu Imam Hatip Lisesinde düzenlenen TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’na katilan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, ’Yapay Sulak Alan Tasarimi ve Biyolojik Aritma Projesi’nin çiftçilere örnek olmasi için Sinop Il Özel Idaresinde sergilenmesini istedi.

Çiftçilere Örnek Olacak Proje Özel Idarede Sergilenecek
Sinop Sehit Can Açikgöz Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Sükrü Eraltan, ziyaret kapsaminda yaptigi açiklamada, “Sinop Valimiz bugün bilim fuarimiza katildi ve Yapay Sulak Alan Tasarimi ve Biyolojik Aritma Projesi dikkatini çekti. Valimiz, projenin çiftçilere örnek olmasi açisindan Sinop Il Özel Idare Müdürlügünde sergilenmesini istedi. Kendisi ve ögrencilerimize çok tesekkür ediyorum” dedi.

Yapay Sulak Alan Tasarimi Ve Biyolojik Aritma Projesi’nin amaci söyle:

"Çalismamizda su sümbülü (Pontederia crassipes ) bitkisinin filtrasyon ve absorbsiyon özelliklerinden faydalanarak; enerji ihtiyacinin ve maliyetin daha düsük olacagi, evsel atik su, tarim ilaçlari, petrol, agir metal vb. kirlilik etkenlerinin sulardan giderimine alternatif olarak kullanilabilecek yatay ve serbest yüzey akisli hibrit bir yapay sulak alan tasarlamak amaçlanmistir."

Fuara Sinop Üniversitesi Rektörü Sakir Tasdemir ve Sinop Il Milli Egitim Müdürü Osman Cebeci de katildi.

Kaynak: İHA