BUÜ'nün Kalite Yolculugu Devam Ediyor

Bursa Uludag Üniversitesi’nin (BUÜ) 2021 yilinda aldigi TSE ISO EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi yapilan denetimlerden bir kez daha basariyla çikti.

BUÜ'nün Kalite Yolculugu Devam Ediyor
BUÜ, sahip oldugu TSE ISO EN 9001:2015 belgesi için “Belge Yenileme” sürecini geride birakti. TSE’den gelen Bas Denetçi Mustafa Ekin, Denetçi Mustafa Karaman, Denetçi Burak Tuna ve Denetçi Ilknur Öztürk, 6-8 Mayis tarihleri arasinda toplam 28 birimi ziyaret etti. Yapilan denetimler sonucunda Üniversitenin kalite yönetim sistemi süreçlerinde herhangi bir uygunsuzluk bulunmadi.

TSE tetkikçileriyle gerçeklestirilen toplantida konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, 2019 yilinda baslatilan toplam kalite çalismalarinin 2021 yilinda olumlu bir sekilde sonuçlandirildigini ve Üniversite genelinde ilk kez TSE ISO EN 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesinin alindigini hatirlatti. Rektör Yardimciligi görevini üstlendigi önceki yönetim döneminde sürecin son derece saglikli bir sekilde yürütüldügüne isaret eden Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, “Devlet yönetiminde sürekliligin esas oldugu inanciyla bizler de ayni sekilde önceki yönetimimizden devraldigimiz çalismalarimizi en iyi sekilde sürdürecegiz. Bu noktada özellikle Kalite Koordinatörlügümüzün gösterdigi üstün hizmetlerden dolayi basta Ögr. Gör. Yasemin Özdemir hocamiz ve ekibi olmak üzere, burada görev alan denetçilerimize tesekkür ediyoruz. Yeni dönemde üniversitemizin kalite çalismalarinin araliksiz sürdürülmesi ve çok daha üst seviyelere getirilebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Kalite Yönetim Sisteminin geliserek islemesine yönelik önerilerin yer aldigi kapanis toplantisinda ise Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Kalite Koordinatörü Ögr. Gör. Yasemin Özdemir ve Üniversite Kalite Komisyonu Üyeleri ile Daire Baskanlari hazir bulundu.

2024 yili için kalite yönetim sistem denetimlerini basariyla tamamlayan BUÜ Yönetimi, bu konudaki çalismalarin tüm birimlerin destegiyle araliksiz bir sekilde sürdürülecegini ifade etti.

Kaynak: İHA