Bisikletliler, Önce Sessiz Sürüs Yapti Ardindan Kazada Ölen Bisiklet Sürücüsünü Andi

DÜZCE – Düzce’de bisikletli bir grup, trafikte var olduklarini göstermek için önce sessiz sürüs yapti ardindan 3 yil önce bisikletiyle ara sokakta giderken otomobilin çarpmasi sonucu ölen vatandasi hayatini kaybettigi yerde andi.

Bisikletliler, Önce Sessiz Sürüs Yapti Ardindan Kazada Ölen Bisiklet Sürücüsünü Andi
Düzce’de trafikte fark edilmek isteyen ve güvenli olarak bisiklet kullanmak isteyen bisikletliler ilginç eyleme imza atti. Anitpark Meydanindan baslayarak sehir içinde sessiz tur yapan Düzceli bisikletliler, 3 yil önce Cedidiye Mahallesi’nde otomobilin çarpmasi sonucu yasamini yitiren Yasar Özcan’in öldügü noktaya gitti. Burada açiklamasi yapan Bisiklet Federasyonu Düzce Il Temsilcisi Selim Cicü, "Bugünkü etkinligimiz Dünyada meydana gelen bisiklet kazalarinda hayatini kaybedenleri aniyoruz. Türkiye’de de 38 ilde bu etkinlik yapiliyor. Bugünde Cedidiye Mahallesi’nde 2021 yilinda meydana 3 Haziran Dünya Bisikletçiler gününde burada trafik kazasinda Yasar Özcan amcamiza anmaya geldik. Rahmetli olan bir bisikletli var bizde burada rahmetli olabiliriz, ölmek istemiyoruz bunun için bu etkinlikleri yapmaya devam edecegiz. Biz bisikletliler de trafikte oldugumuzu herkese gösterecegiz. Insallah bizi görürsünüz” dedi.

Açiklamanin ardindan farkindalik olusturmak için 2 bisikletli yola yatti. Yerdeki bisikletlilerin yanina pankartlarini ve bisikletlerini birakan bisikletli grup, sürücülerin kendilerini de fark etmesini istedi.
Kaynak: İHA