Baskan Seçer Açiklamasi 'Itfaiye Teskilatini Güçlendirmeye Devam Edecegiz'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, itfaiye teskilatini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Itfaiye Teskilatini Güçlendirmeye Devam Edecegiz'
Seçer, Ata Egitim Merkezi’ni ziyaret ederek, Itfaiye Dairesi Baskanligi bünyesinde egitimlerini tamamlayip göreve baslayan itfaiye personeliyle bir araya geldi. Merkezde itfaiye personeline seslenen Seçer, Ata Egitim Merkezi’nin sadece İçel’e degil Türkiye’ye kazandirdiklari önemli itfaiye egitim merkezlerinden biri oldugunu ifade etti.

Itfaiye eri alim sinavlarini çok siki ve seffaf yöntemlerle yaptiklarini vurgulayan Seçer, "Çok siki sinavdan geçirerek 100 itfaiye personelini seçtik. Daha sonra ocak ayinda ayni yöntemlerle tamamen liyakate dayali 50 itfaiye personelini de tekrar sinava tabi tutarak degerlendirmeler sonucu göreve baslamalari için egitim sürecini baslattik. Bugün de 50 itfaiye personelimiz kentimizin degisik bölgelerinde görevlerine baslayacak. Hepsine basarilar diliyorum" dedi.



"En önemsedigim birimlerin basinda itfaiye teskilati geliyor"

En önemsedigi birimlerin basinda itfaiye teskilatinin geldigini belirten Seçer, "Bunun nedeni direkt insan hayatiyla ilgili olmaniz. Geçtigimiz 5 yilda Türkiye’nin her yerinde, en uzak noktalarda ortaya çikan afetlere hiç düsünmeden, zaman yitirmeden itfaiye teskilatimizin müdahale etmesini sagladik" diye konustu.

Itfaiye teskilatinin Türkiye’nin her noktasinda insanlarin basina gelen felaketlerde yani baslarinda oldugunu vurgulayan Seçer, "Bu konuda görev yaptiklari illerden, o bölgenin görevlilerinden aldigim telefonlarla sizlere hayir dualarini ve tesekkürlerini iletmeleri beni bir baskan olarak gururlandirdi. Bu nedenle itfaiye teskilatimiza bu gururu bana yasattiklari için tesekkür ediyorum" dedi.



"Itfaiye teskilatini güçlendirmeye devam edecegiz"

Itfaiye teskilatini güçlendirmeye devam edeceklerini ifade eden Seçer, söyle konustu:

"Bakanliktan yeni kadrolar için taleplerde bulunuyoruz. Bize kadro tahsis ettikleri süre içerisinde bu kadrolari süratle degerlendirip yeni arkadaslarimizi göreve baslatacagiz. Artik İçel Itfaiye Teskilati yaptigi çalismalarla, aldigi egitimlerle, tesisleriyle, alet ve ekipmanlariyla; çagdas, olaylara bilim isiginda müdahale eden, liyakatli itfaiye erlerinin oldugu Türkiye’de saygin bir teskilat haline gelecek ve zaten su anda o noktaya gelmis durumda. Ama her noktanin daha iyisi vardir. Biz her noktanin daha iyisini yakalamak için çalisan bir belediyeyiz. Bunu geçtigimiz 5 yilda sadece İçel halki degil tüm Türkiye gördü. İçel gibi bir yerde bu basari önemlidir. Aslinda bu gurur, beraber çalistigimiz sizlerin de dahil oldugu 11 binden fazla mesai arkadasimin onurudur, gururudur, emegidir. Herkesin emegine, yüregine saglik."

Itfaiye Dairesi Baskanligi’nin sunumunun ardindan itfaiye personeli parkur gösterisi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA