Baskan Ali Tombas, Genç Adres Ve Genç Akademi'yi Ziyaret Etti

Sultanbeyli Belediye Baskani Ali Tombas, Genç Adres ve Genç Akademi’ye ziyarette bulundu. Sultanbeyli Belediyesi tarafindan desteklenen ve ABD’de düzenlenecek SUAS (Student Unmanned Aerial Systems) yarismasina katilmaya hak kazan genç mühendislerin IHA Projesini inceleyip çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Baskan Ali Tombas, Genç Adres Ve Genç Akademi'yi Ziyaret Etti


Sultanbeyli Belediye Baskani Ali Tombas çalismalarina tüm hiziyla devam ediyor. Bir yandan sahada vatandaslari, esnaflari ziyaret eden Baskan Tombas bir yandan da belediyenin faaliyetlerini ve projelerini yakindan takip ediyor.

“Icat çikaran gençleri seviyoruz”

Baskan Ali Tombas’in bu seferki ziyaret duragi SUGEM’e bagli Genç Adres ve Genç Akademi hizmet merkezleri oldu. Burada gençlerle bir araya gelip onlarla sohbet etti. Ögrencilerle yakindan ilgilenen Tombas, “Üreten, kesfeden, tabiri caizse basimiza icat çikaran gençlerimizi seviyoruz. Her zaman da destekliyoruz. Tüm imkanlarimizla onlarin yaninda olacagimizi bilmelerini istiyoruz” dedi.



“Gençlerimizi her zaman destekliyoruz”

Belediyenin destekledigi genç mühendislerle de bir araya gelen Tombas, “Her biri birbirinde degerli, pirlanta gibi geçlerimiz, genç beyinlerimiz var. Onlara gerekli alt yapi, teknik ve maddi destek saglandiginda çok basarili islere imza atacaklarina inaniyoruz. Iste bunun timsali olan genç mühendislerimiz. Bir araya gelip Insansiz Hava Araci alaninda özel bir projeye imza attilar. ABD’de düzenlenecek SUAS (Student Unmanned Aerial Systems) yarismasina katilmaya hak kazandilar. Sizlerle gurur duyuyoruz. Önümüzdeki 25 Haziran’da gerçeklestirilecek yarismada simdiden basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Yerli ve milli üretime tam destek

Türkiye’nin özellikle insansiz hava araçlari üretiminde dünyada büyük bir söz sahibi olduguna dikkat çeken Baskan Tombas, “Ülkemiz, savunma sanayi alaninda da oldukça güzel bir noktada. Insansiz hava araçlarinda kuskusuz ülkemiz dünyaya kendini kanitladi. Bizler Sultanbeyli Belediyesi olarak, yarinin kasifleri ilçemizden çiksin diye gençlerimize tam destek veriyoruz. Gençlerimiz yeter ki çalissin, basari elbet onlari bulacaktir. Ilgi ve yetenekleri dogrultusunda onlara her türlü destegi veriyoruz. Yeter ki potansiyel yeteneklerini kesfe çiksinlar. Bizler gençlerimize sartsiz güveniyoruz” diye konustu.



Baskan Tombas, ardindan Genç Akademi’de üniversite sinavina hazirlik egitimi alan gençleri ziyaret ederek tüm gençlere basarilar diledi.
Kaynak: İHA