Ayten Gökçer Son Yolculuguna Ugurlandi

Tiyatro ve sinemanin usta isimlerinden Ayten Gökçer, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Çok sayida film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan Gökçer’in cenaze törenine katilan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Sadece tiyatro oyuncusu olarak degil, beyazperdede sahnede de çok basarili isler çikarmistir” dedi.

Ayten Gökçer Son Yolculuguna Ugurlandi
Uzun süredir saglik problemleri yasayan ünlü sanatçi Ayten Gökçer, 84 yasinda hayatini kaybetti. Ayten Gökçer’in cenazesi Zincirlikuyu Camii’nde kilinan ögle namazinin ardindan Zincirlikuyu Mezarligi’nda, esi Cüneyt Gökçer’in yanina defnedildi. Ayten Gökçer’in cenaze namazina; Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Istanbul Valisi Davut Gül, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli’nin yani sira sanat dünyasindan birçok kisi katildi.

Bakan Ersoy, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Çok önemli bir degerimizi kaybettik. Ayten Hanim küçük yaslardan beri sanata kendini adamis bir isimdi. Aslinda baleyle baslayip, sonra tiyatroya geçmis çok önemli bir sanatçimiz. Sadece tiyatro oyuncusu olarak degil, beyazperde de sahnede de çok basarili isler çikarmistir. Kendisi ayni zamanda devlet sanatçisi unvanini da alan çok basarili bir oyuncu ve yine 1992’de Kültür Bakanligi Büyük Ödülü’ne layik görülmüs. Kendisine Allah’tan rahmet, yakinlarina bas sagligi diliyorum" ifadelerini kullandi.

“Üzülmeyelim, kutlayalim onun güzel günlerini, basarilarini”

Ayten Gökçer’in kizi Asli Gökçer Oba duygularini aktararak, “Annemin söylediklerini naklediyorum. ’Hem meslek hayatimda hem de özel hayatimda çok sevildim, çok sevdim, o yüzden bir gün bana bir sey olursa sakin üzülmeyin’ dedi.

Benim o yüzden bütün sevenlerinden ricam üzülmeyelim, kutlayalim onun güzel günlerini, basarilarini” diye konustu.



“Sevgili Ayten bu ülkenin gururu, serefi”

Türk sinema, tiyatro oyuncusu ve ses sanatçisi Isil Yücesoy ise, “Bir gün evvel cenazedesiniz sonra bir bakiyorsunuz baska bir cenaze. Bir gün bir bakiyorsunuz deger gitmis, bir bakiyorsunuz öbür deger gitmis. Sevgili Ayten bu ülkenin gururu, serefi. Ömrünü adamis oldugu tiyatro ve bu tiyatroda efsane olmasi onu bu dünyadan gitmis olarak kabul ettirmez. Tam tersi bu dünyaya iz birakarak her zaman hatirlanacak bir kadin haline getiriyor” dedi.

Ünlü oyuncu Meltem Cumbul kendisiyle çalisma imkani da buldugunu dile getirerek, “1999, 2001 yillari arasinda Yilan Hikayesi isimli dizi sebebiyle tanistim kendisiyle ve tanisma imkani elde ettim. 2 yil boyunca güzel bir zaman süreciydi. Uzun saatler çalistigimizdan dolayi çekim disinda da hep görüsürdük bulusurduk. Kendisinin tiyatroda en çok begendigim eserlerinden bir tanesi “Master Class’tir” Onu çok begenmistim. Bassagligi diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA