Atik Maddelerden Deniz Kaplumbagasi Ve Flamingo Heykeli Yaptilar

15 Mayis Dünya Iklim Günü münasebetiyle Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu ögrencileri, ’Dönüsüm olmazsa, dönüsü olmaz’ slogani ile hayata geçirdikleri proje çerçevesinde Cengiz Topel Ilkokulu ögrencileriyle birlikte atik plastik ve kartonlardan deniz kaplumbagasi ve flamingo maketi yapti.

Atik Maddelerden Deniz Kaplumbagasi Ve Flamingo Heykeli Yaptilar
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu ögrencileri tarafindan 15 Mayis Dünya Iklim Günü kapsaminda iklim krizine dikkat çekmek ve bu konuda farkindalik olusturmak amaciyla hazirladiklari sosyal sorumluluk projesi kapsaminda Cengiz Topel Ilkokulu ögrencileri ile birlikte atik maddelerden heykel yapti. Dünya Iklim Günü etkinlikleri kapsaminda hazirlanan proje ile minik ögrencilere ilk olarak Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’nde görevli Çevre Mühendisi Zehra Gülen tarafindan ‘Çevre ve Iklim krizi’ konulu sunum gerçeklestirildi.

Tüm ögrencilerin büyük bir dikkatle dinledigi sunumun ardindan okul bahçesinde atik maddelerin geri dönüsümünün saglanmasi amaciyla atölye gerçeklestirildi.



Atiklardan maket yaptilar

Günlük hayatta kullaniminin ardindan dogaya atilan plastik sise ve kartonlarin geri dönüsümünün saglanmasi amaciyla minik ögrenciler Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu ögrencileri ile birlikte deniz kaplumbagasi ve flamingo maketi yaptilar. Agabey ve ablalari ile birlikte pet sise ve kartonlari yapistiran ögrenciler son olarak yaptiklari maketlerin önünde fotograf çekindi. Proje hakkinda bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Özlem Mansuroglu Reyhan, ‘Dönüsüm olmazsa, dönüsü olmaz’ sloganiyla projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Dünyanin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi iklim krizi, bütün dünyanin sorunu ve eger tedbir alinmasa dünyanin gelecegiyle ilgili felaket senaryolari üretiliyor” dedi.



"Çocuklar en büyük isbirlikçimiz"

15 Mayis Dünya Iklim Günü kapsaminda iklim krizine dikkat çekmek ve bu konuda farkindalik amaciyla anlamli bir proje gerçeklestirmek istediklerini belirten Reyhan, “Halihazirda zaten dünyanin gelecegi çocuklarin da gelecegi demek. Bu konuda da en iyi is birlikçilerimizin çocuklar olduguna inandigimiz için ilkokul ögrencilerine yönelik olarak bir farkindalik projesi yapmak istedik. Amacimiz iklim krizi ve iklim krizinin olusmasinda insan faktörünü ne oldugu konusunda çocuklara bilgi vermek bu konuda bir farkindalik olusturmak. Çünkü çocuklar iyiye ortak olma konusunda en büyük is birlikçilerimizdir. Iklim krizi ve dünyanin gelecegi konusunda onlari bilgilendirirsek neler yapilabilecegi konusunda çocuklara aktardigimiz zaman çocuklarin bu konuda farkindalik düzeyinin daha çok yükselecegini daha bilinçli birer birey olarak hem kendileri adina birtakim sorumluluklar üstlenme, dünyanin daha iyi olmasi konusunda daha büyük taleplerde bulunmasi için önemli birer hedef kitle grubu oldugunu düsünüyoruz. Amacimiz iklim krizine ve iklim krizindeki insan faktörüne dikkat çekmek" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA