Agri'da Teknoloji Rüzgari Esti

Agri’da geçen sene hayata geçirilen "Agri’nin Zirvesinde Teknoloji Yarismasi"nin ikincisi düzenlendi.

Agri'da Teknoloji Rüzgari Esti
Agri Valiligi himayesinde, Agri Il Milli Egitim Müdürlügü ve Hayrettin Atmaca Saglik Egitim ve Teknoloji Gelistirme Vakfi is birligi ile geçen sene hayata geçirilen "Agri’nin Zirvesinde Teknoloji Yarismasi"nin ikincisi Agri’da büyük bir katilimla yapildi. 2 bin 500 kisilik kapali spor salonunda düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Müzik dinletisiyle devam eden program, protokol üyelerinin konusmasiyla sürdü. Daha sonra Agri, Igdir, Kars ve Ardahan olmak üzere dört ilden toplam 139 ekibin katildigi yarismada ön elemeyi geçen 20 grup final yarismasi için kollari sivadi. Tasarim ve yazilimini tamamen kendilerinin yaptigi robotlarin, belirlenen parkurun baslangiç noktasindan bitis noktasina en erken sürede ulasmasi için mücadele eden gruplar arasinda hedefe en kisa sürede ulasan 1’inci gruba 100 bin lira, 2’nci gruba 75 bin lira ve 3’üncü gruba ise 50 bin lira ödül verildi.

Programda konusan Agri Valisi Mustafa Koç, ögrencilerin yeteneklerini kesfetmesi noktasinda bu tür yarismalarin önemli oldugunu vurgulayarak, “Ülkemiz her alanda büyüyor. Teknolojide günümüzün vazgeçilmezi. Ülkemiz büyürken bu alanlarda olusabilecek nitelikli is gücünü yetistirme bakimindan özel sektör ile devlet is birliginin hayata geçirilmesinin önemli oldugunu herkes her platformda zikrediyor. Bu yarisma bu yönüyle de önemli. Her yarismanin bir kazanani oluyor ama bu organizasyona katilan, fikirleriyle emek veren bütün ögrencilerimizi kazanmis kabul ediyoruz" dedi.

Programa; Agri Valisi Mustafa Koç ve esi Neslihan Gül Koç, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüsamettin Erol, Il Emniyet Müdürü Yilmaz Ipar, Cumhuriyet Bassavcisi Adem Çalis, Atmaca Holding Yönetim Kurulu Baskani Adem Atmaca, MEB Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü Ali Karagöz, il protokol üyeleri ve çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA