Kimi Emekli Oldu Kimi Yaslilik Ayligi Aldi, Polis Bu Oyuna Dur Dedi

Sivas’ta sahte engelli raporuyla kamu zararina yol açtiklari iddiasiyla gözaltina alinan 12 süpheliden 10’nu tutuklandi.

Kimi Emekli Oldu Kimi Yaslilik Ayligi Aldi, Polis Bu Oyuna Dur Dedi
Sivas Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Sivas Il Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen "Nitelikli Dolandiricilik ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlari sorusturmasi kapsaminda, çok sayida Engelli Saglik Kurulu Raporu’nun organize bir sekilde sahte olarak düzenlendigi ortaya çikti. Sorusturma sonucunda, süphelilerin sahte engelli raporlari ile emekli olduklari, engelli istihdami kapsaminda ise basladiklari, askerlik hizmetlerinden muaf olduklari, vergi indirimlerinden yararlandiklari, yaslilik ayligi aldiklari ve çesitli sosyal yardimlardan yararlandiklari ve kamuyu yüksek miktarda zarara ugrattiklari tespit edildi. Sahte Engelli Raporu düzenleme is ve islemlerini organize ettigi tespit edilen 12 süpheli es zamanli olarak yapilan operasyonla gözaltina alindi. Alinan 10 süpheli adli makamlarca tutuklanirken 2 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Sahte Engelli Raporlar kullanarak kamuyu yüksek miktarda zarara ugrattigi tespit edilen 170 süphelinin ikamet ettikleri; Sivas, Ankara, Amasya, Bursa, Istanbul, Samsun, Tokat, Balikesir, Çorum, Kocaeli, Ordu, Yalova illeri olmak üzere toplam 12 ilde adli islemleri devam ettigi bildirildi.

Kaynak: İHA