Yarim Asirdir Sabah Ezanindan Önce Dükkanini Açiyor

Konya’nin Tarihi Bedesten Çarsisinda yarim asirdir sabah ezanindan önce, ayni saatte babasindan kalma dükkanini açan Mehmet Ulupolat, oglu ile birlikte bedesten esnafina kahvalti hazirliyor.

Yarim Asirdir Sabah Ezanindan Önce Dükkanini Açiyor
Konya’da bulunan Tarihi Bedesten Çarsisinda Kapu Camisinin altinda babasindan kalan dükkanda oglu ile birlikte kahvalti salonu isleten Mehmet Ulupolat sabah erken saatlerde dükkanini açarak esnafa kahvalti hazirliyor. Aksam geç saatlere kadar dükkaninda oglu ile birlikte çalisan Mehmet Ulupolat, 2 oglunun da bu dükkanda büyüdügünü söyledi.

Bedesten esnafinin olmazsa olmazi haline gelen kahvalti salonunda her sey organik bir sekilde hazirlaniyor.

“Burasi bizim dedemizden kalma dükkan”

Mehmet Ulupolat 2 kardes Kapu Camisi’nin altindan kahvalti salonu islettiklerini belirterek, “Iki de oglumuz var, onlarla birlikte çalisiyoruz. 1973’ten bu zamana kadar burasi kahvalti salonu olarak çalisiyor. Insallah böyle de gideriz. Hiçbir katki ve haramla bizim isimiz olmaz. Çocuklarimi da bu dükkanda büyüttüm. Kendi yemedigimiz hiçbir ürünü müsterimize vermeyiz. En güzel neyse onu satmaya gayret ederiz. Burasi bizim dedemizden kalma dükkan. Dedemizden babamiza, babamizdan bize, bizden de evlatlarimiza kalacak. Insallah bugüne kadar haramla ugrasmadik, haram kazanmadik” dedi.

Sabah erken saatlerde dükkani açtigini ifade eden Mehmet Ulupolat, “Sabah ezanlar okunmadan dükkanimi açarim. Aksam ezani ile de kapatirim. Sabahtan aksama kadar bu dükkandayiz. Bedesten esnafi da agirlikla gelir bize. Müsterilerimizin çogu da Bedesten esnafidir. Esnaflardan da herkes bilir bizi” seklinde konustu.



“1973’ten beri dedemin baslattigi bu isi biz devam ettiriyoruz”

Mehmet Ulupolat’in oglu Ahmet Ulupolat ise “Babam ve amcam ile birlikte çalisiyoruz. 1973’ten beri dedemin baslattigi bu isi biz devam ettiriyoruz. Babam da amcam da basimizdalar, bize yardimci oluyorlar. Sabahlari erkenden gelerek kahvaltilarimizi güzel bir sekilde hazirlamaya çalisiyoruz. Insanlarimizin en önemli seyi zaman oldugu için zamanla ayarli olarak kimseyi bekletmeden, zamanli bir sekilde, ayarli bir sekilde halletmeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Güzel bir sekilde hizmetimizi yapmaya çalisiyoruz”

Çocuklugundan beri geldigi dükkanda simdi çalistigini ifade eden Ahmet Ulupolat, “Çocuklugumuzdan beri gelip gittigimiz dükkandir burasi. Babamizin yanina 7 yasindan beri gelip gidiyoruz. Burada Kapu Camisi esnafina ve diger vatandaslara güzel bir sekilde hizmetimizi yapmaya çalisiyoruz. Hizmet sektörü oldugu için biraz yoruluyoruz. Sabah namazi geliyoruz, aksam namazi çikiyoruz. Ama bunu yine de severek yapiyoruz” dedi.



“Babayla çalismak güzel bir duygu”

Babasi ile çalismanin güzel bir duygu oldugunu anlatan Ahmet Ulupolat, “Babayla çalismak güzel bir duygu. Biraz zor olsa da imtiyazsiz olmaz. Ama geçim ehli olmak lazim her durumda. Bir anlasmazlik oldugu zaman susmayi bilmek lazim. Biraz geri adim atmak lazim. Ortada bir yanlis oldugunun farkina varsak bile hemen toparlamasini yaparim, düzeltirim ve devam ederiz isimize. Pek fazla üstelemeyiz. Çünkü üstüne gittigimiz zaman gereksiz tartismalar ortaya çikar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA