Vali Çiftçi Açiklamasi 'Basarinin Altinda 41 Yillik Bir Emek Ve Gayret Var'

Erzincan’da düzenlenen “Hafiz Kal” yarismasinin Türkiye finalinde, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birinci olmustu. Vali Çiftçi yarisma süreci ve nasil hazirlandigina dair bir paylasim yapti.

Vali Çiftçi Açiklamasi 'Basarinin Altinda 41 Yillik Bir Emek Ve Gayret Var'
Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulunca 2024 yilinda Diyanet Isleri Baskanliginda çalismayan ve çalismamis olan vatandaslara yönelik düzenlenen "Hafiz Kal" yarismasi 30 cüz, 15 cüz ve 5 cüz olmak üzere 3 kategoride düzenlendi.

Düzenlenen ve bölge yarismalari tamamlanan "Hafiz Kal” yarismasinin Türkiye Finali Erzincan’da Müftülük Konferans Salonu’nda yapilmisti. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak ve 30 yasin üzerinde olma sartinin yeterli oldugu yarismaya katilan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Diyanet Isleri Baskanligimiz tarafindan 09 Mayis 2024 Persembe günü Erzincan’da düzenlenen yarismada 15 cüz (300 sayfa) kategorisinde Türkiye birincisi oldum. Evvela Yüce Rabbime, bana simdiye kadar nice ikramlarda, ihsanlarda, lütuflarda bulundugu için çok sükrediyorum. Böyle bir yarisma düzenlendigini 2024 yili ocak ayinin ilk haftasinda ögrendim. Isteyen 5 cüz, 15 cüz veya 30 cüz üzerinden basvuru yapabiliyordu; müracaatlar 2 Subat 2024 tarihinde sona erdi, ben hazirlik süresinin kisa olmasindan dolayi 1-15. cüzlerden (300 sayfa) yarisma için basvurumu yaptim. Ilçe yarismalari subatta, il yarismalari martta, bölge yarismalari nisanda yapildi ve Türkiye finalleri mayis ayinda planlanmisti.” dedi.

“Ismail Ketenci Hoca’nin emegi çok”

Erzincan’da yapilan Türkiye finallerine çok iyi hazirlandigini, sabah erken vakitlerde, aksam isten geldikten sonra geç vakitlerde ve hafta sonlari siki bir sekilde çalistigini ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, sözlerini söyle sürdürdü, “Zaten 41 yildan bugüne kadar, her gün 1 saat Kur’an-i Kerim’e zaman ayiriyorum, sabah ise gitmeden önce düzenli olarak 5 sayfa metin, 5 sayfa da meal okuyorum. Ancak bu yarisma vesilesiyle ocak ayindan yarisma tarihine kadar her gün önce 10 sayfa, sonra 1 cüz (20 sayfa), daha sonra 2 cüz (40 sayfa) ve nihayet 3 cüz (60 sayfa) günlük pekistirme yaptim, iyi bir hazirlik dönemi geçirdim. Dolayisiyla Persembe günü elde ettigim derecenin ardinda, 41 yillik bir emek ve gayret var, yarismadan önceki son günlerde yaptigim yogun çalismalarin ve hazirliklarin ciddi bir katkisi var. Allah ömür ve izin verirse, seneye Kur’an’in tamamindan (600 sayfa) yarismalara istirak edecegim insaAllah, ben bu tür yarismalarin faydali oldugunu, tesvik edici oldugunu düsünüyorum. Bu vesileyle Diyanet Isleri Baskanligimiza ve tüm emegi geçenlere böyle bir yarisma tertipledikleri için çok tesekkür ediyorum, çok hayirli bir projeye imza attilar. Ayrica üzerimde büyük emegi ve hakki olan, 2018 yilinda rahmet-i rahmâna kavusan merhûm ve magfur Ismail Ketenci Hocami da rahmetle, minnetle ve sükranla yâd ediyorum. Allah gani gani rahmet eylesin, makami, mekâni cennet olsun, derecesi âlî olsun. Bir de medyûn-u sükrân oldugum Muhterem Cumhurbaskanimiz var, Allah Zât-i Devletlerinden ebeden razi olsun, sayelerinde ülkemiz sessiz bir devrim yasadi, “nereden nereye” diyebilecegimiz gelismeler Türkiye’de gerçeklesti, yasandi, ülkemiz sikintili dönemlerin ardindan günbegün normallesti, ben de böyle bir yarismaya girebildim çok sükür. Durum bundan ibarettir, vesselâm.”
Kaynak: İHA