TDBB Baskani Altay Açiklamasi 'Gönül Cografyamizdaki Soydaslarimizla Kardeslik Hukukunu Daha Da Güçlendiriyoruz'

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) ve Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Bulgaristan’da çesitli ziyaretler gerçeklestirdi.

TDBB Baskani Altay Açiklamasi 'Gönül Cografyamizdaki Soydaslarimizla Kardeslik Hukukunu Daha Da Güçlendiriyoruz'
Yunanistan’dan sonra Bulgaristan’da da çesitli temaslarda bulunan Baskan Altay, ilk olarak Türkiye’nin Sofya Büyükelçiligi’ni ziyaret ederek, Büyükelçi Mehmet Sait Uyanik ile bir araya geldi. Bulgaristan Yüksek Islam Sura Baskani Vedat Ahmed ve müftü yardimcilariyla da görüsen Baskan Altay, ardindan Kircaali Çernooçene Belediye Baskani Aycan Ahmed’i ziyaret etti. Daha sonra Çernooçene Merkez Camii’nde Türk vatandaslari ile bir araya gelen Baskan Altay son olarak Kircaali eski Milletvekili Sabanali Ahmet’i de ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili degerlendirmede bulunan Baskan Altay, Yunanistan’dan sonra Bulgaristan’da da Türk vatandaslari ile bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarini ifade ederek, “TDBB olarak Türk dünyasinda ve gönül cografyamizda yasayan soydasimizla aramizdaki muhabbeti ve kardeslik hukukunu daha da güçlendirmek için çalisiyoruz. Bulgaristan ziyaretimiz de bu kapsamda oldukça verimli geçti. Aramizda mesafe olsa da gönlümüz, kalbimiz her zaman Balkanlardaki, Bati Trakya’daki ve gönül cografyamizdaki soydaslarimizla birlikte çarpiyor. Gösterdikleri misafirperverlikleri için kardeslerimize tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA