Mustafa Gazalci Kitapligi Açildi

Tepebasi Belediyesi Sinan Alagaç Deneyimli Kafe’de yazar Mustafa Gazalci’nin arsivinden bagisladigi kitaplar ile olusturulan ve “Mustafa Gazalci” ismini tasiyan kitaplik hizmete açildi.

Mustafa Gazalci Kitapligi Açildi
Tepebasi Belediyesi, Sinan Alagaç Deneyimli Kafe’de olusturulan kitapligi yazar Mustafa Gazalci’nin ismi ile hizmete sundu. Yazar Gazalci’nin arsivinden kitaplar ile olusturulan kitapligin açilisina Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’in yani sira geçmis dönem milletvekillerinden yazar Mustafa Gazalci, Yeni Kusak Köy Enstitüleri Dernegi Baskani Ayhan Türkseven, Atatürkçü Düsünce Dernegi Eskisehir Sube Baskani Cihan Tasar, Köy Enstitüleri ve Köy Enstitüleri ve Çagdas Egitim Vakfi Baskani Erdal Atici, Tepebasi Belediye Meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kitaplik ile 6 bin 700 kitap, Eskisehirli kitapseverlerin kullanimina sunuldu.

“Okumak, arastirmak ve yazmak dünyanin en güzel eylemidir”

Mustafa Gazalci açilista yaptigi konusmada, “Tepebasi Belediye Baskanimiz Ahmet Ataç, geçen Nisan ayinda böyle bir kitapligin açilabilecegini söylediginde sevinerek kabul ettik. 60 yildir biriktirdigim, okudugum okullarin yaninda beni gelistiren ve yetistiren kitaplarin böyle bir kentte kitapliga dönüsmesi; kitapseverlere, arastirmacilara hizmet etmesi, ayrica bu yesillikler içinde olmasi beni ve ailemi gerçekten mutlu ediyor. Edebiyat, kültür ve bilim kitaplari disinda, egitim ve Köy Enstitüleri için yazilmis kitaplar, Osmanli Meclis-i Mebussan ve TBMM tutanaklari, 12 Eylül sonrasi olusan konsey tutanaklari bu kitaplikta var. Ayrica dergiler koleksiyonu; basta Varlik olmak üzere, Yeni Ufuklar, Türk Dili, Ögretmen Dünyasi, ABC, Çagdas Egitim dergilerini de neredeyse eksiksiz sekilde burada bulacaksiniz. Buranin bir okuma ve arastirma merkezi olmasini yürekten diliyorum. Üniversite ögrencileri ve ilgi duyan halkimiz burada kitaplarin dünyasina dalmali ve bir konuda arastirma yapmalidir. Bugün burada esim, kiz kardesim, ogullarim, torunlarim, dostlarim var, onlarla birlikte Ankara’dan geldik. Okumak, arastirmak, içinden geliyorsa yazmak dünyanin en güzel eylemidir. Belediyemiz Eskisehir’de çok güzel çalismalar yapiyor, bugün de bunu yasiyoruz. Basta Sayin Ahmet Ataç ve kitapligin kurulmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” sözlerini kullandi.

“Bizim için onur oldu”

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç ise konusmasinda, “Ilk belediye baskanligi dönemimde Mustafa Hocami tanidim, o zaman milletvekiliydi. Kendisini Cumhuriyet’te çikan yazilarindan da takip ediyordum. Gazalci Hocam da zaman zaman bizi ziyaret ediyordu. Bir gün bu kitaplik konusu açildiginda evinde kendisini ziyaret ettik. Evi de zaten kütüphane gibiydi. Proje için de bu nokta aklima geldi. Deneyimli Kafelerimiz de emekli insanlarimiz için açtigimiz merkezlerimiz. Bugün CHP’li belediyeler de emekli vatandaslarimizi agirlamak için benzer merkezler açiyor. Burada biz de binamiz biraz küçük oldugu için genisletme çalismamiz oldu. Bugün sizlerle beraber böyle bir kitapligi açmak bizim için de onur oldu. Gazalci Hocamin böyle bir hazinesini bizim muhafaza etmemiz bizlere gurur veriyor. Aramizda dostlarimizin böyle kütüphaneler vardir evlerinde, birlikte bu isi büyüterek Eskisehir’de kitaplik konusunu hayata geçirebiliriz. Hepinize sevgiler, saygilar sunuyorum” dedi.

Ögretmen, arastirmaci ve yazar Ilyas Küçükcan ile Köy Enstitüleri ve Köy Enstitüleri ve Çagdas Egitim Vakfi Baskani Erdal Atici da törende konusarak kitaplikta emegi geçenlere tesekkür etti. Konusmalarin ardindan Mustafa Gazalci Kitapligi’nin açilisi kurdele kesimi ile yapildi. 6 bin 700 kitabin kullanima sunuldugu Mustafa Gazalci Kitapligi, Yenibaglar Mahallesi Çayir Sokak’ta bulunan Sinan Alagaç Deneyimli kafede hizmet verecek.
Kaynak: İHA